четвер, 02 грудня 2021 17:42

Як обрати хостинг для бізнесу і не помилитися

  Хостинг має відрізнятися надійністю, розумною ціною та потужністю.
Хостинг має відрізнятися надійністю, розумною ціною та потужністю.

Хостинг для будь-якого бізнес-проекту повинен відрізнятися надійністю, розумною ціною та достатньою потужністю. Ось чим варто поцікавитись:

• трафік, який може пропустити хостинг;

• об'єм жорсткого диску;

• в деяких випадках додаткові опції – процесор, відеокарта, кількість IP-адрес в комплекті тощо.

Назвати конкретні цифри можна тільки після того, як ви оціните, скільки "важить" сайт, яка очікувана відвідуваність, які додатки та програми доведеться запускати. Тому ще одна хороша опція – тестовий хостинг, протягом якого можна оцінити, чи не помилилися ви з вибором.



Заплатити чи повернути гроші

Вартість хостинга залежить від того, скільки ресурсів він споживає, і його типу. Це може бути найбюджетніший віртуальний хостинг. Йдеться про те, що ви просто отримуєте в розпорядження акаунт на потужному сервері, і цей акаунт дозволяє оперувати певним об'ємом диску, пам'яттю, і має пропускну здатність на певний трафік. Ви не встановлюєте своє програмне забезпечення, не перезавантажуєте хостинг, взагалі не берете участі в адмініструванні. Найпростіший віртуальний хостинг з пам'яттю 25-50 ГБ та безлімітним трафіком – трохи більше сотні на місяць.

Для більш масштабних проектів з більшим трафіком чи "важких" обирають віртуальний виділений сервер на фізичному сервері чи в хмарі. Це – емуляція фізичної машини з заданими характеристиками. Невеликий сервер можна знайти ненабагато дорожче, ніж віртуальний хостинг, а в хмарі і взагалі платити тільки за спожиті ресурси. Плюси – повні права root, хостинг, що витримує великі навантаження, можливість встановлювати своє програмне забезпечення і так далі. Для такого сервера потрібен адміністратор з відповідними навичками. Або доведеться за окрему платню купувати послугу керування від хостера.

Важливо, щоб обраний тариф був достатнім для проекту (вистачало об'єму диску, потужності). Якраз для того, щоб перевірити, чи не забагато ви платите, чи навпаки – чи не надто мало оплатили – беруть тестовий період.

Безліміт чи не зовсім

Важливий момент: часто в тарифі вказується безлімітний трафік, рідше – безлімітний жорсткий диск. Тут треба уточнити, чи відповідає назва цієї опції суті: трапляється, що після використання якогось об'єму закачка файлів дуже гальмується, а пропускна здатність обмежується.



Що таке аптайм

Визначити надійність сервера за моделлю чи характеристиками не спеціалісту важко. Але є така цифра як аптайм – скільки часу сайти на сервері були доступні з моменту увімкнення. Аптайм можна подивитися з допомогою онлайн-сервісів. Він ніколи не складає 100%, оскільки не існує абсолютно безвідмовних машин. Однак цифра в 97-98% – те, на що варто орієнтуватися.



Підтримка

Проблеми та несправності трапляються у всіх. Питання виникають навіть у тих, хто має досвід. А в кого його немає – ті ще частіше потребують допомоги. Тому важливо, щоб хостер був контактним, а саме надавав грамотну і ввічливу техпідтримку. Краще вашою рідною мовою і 24/7.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати хостинг для бізнесу і не помилитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути