четвер, 28 січня 2021 12:10

5 головних правил як в Києві обрати кращі вхідні двері і не переплатити

Сьогодні існує величезна кількість міфів про доволі дорогі вхідні двері з супер-системами безпеки. Ми хочемо розповісти про головні принципи роботи людей, які "ріжуть" такі двері і ви зрозумієте, що ті принципи безпеки, які вважаються "загальноприйнятими", насправді тільки привертають злодіїв.

Ми хочемо розглянути кілька аспектів при виборі дверей, які допоможуть вам вибрати найбільш прийнятні за вартістю і безпеки - броньовані двері.

Як вибрати якісні металеві бронедвері:

  1. Головний принцип - визначити жорсткість конструкції коробки (!!!) і не гнатися за великою товщиною полотна і вагою дверей - вона несуттєво впливає на тепло шумо-ізоляцію. Якщо коробка слабка, а двері - важкі - з'являться щілини - то шум, тепло, запахи будуть в квартирі і сила удару закривання збільшитися, тому що "собачка" не дістає до відповідної планки. Монолітно-каркасні будинки дуже гучно поширюють шум і сусіди Вам "спасибі" не скажуть.

     
  2. Коробка. Або метал 2 мм гнутий, або труба - це головне, тому що якщо коробка нежорстка то - тепло, запахи, шумоізоляція будеуть максимальні і гучність закривання - буде велика через деформацію коробки. Тобто 1,5 мм гнутий - погано, 2 мм гнутий нормально, труба (профіль квадрат) - нормально.

     

    Як визначати: а. Визначити труба або гнутий метал - завести руку за коробку - намацати край (тільки НЕ З БОКУ відповідної планки ЗАМКА (!!!)), там повинен бути цілісний профіль, а не відкритий відрізаний край металу. б. Подивитися товщину металу ви можете - в отворах у відповідній планці замка.

  3. Товщина полотна. Важкі двері з товщиною 90 і більше мм збільшують навантаження на короб і якщо він з гнутого профілю і 1,5 мм металу, то короб - буде деформуватися - знову ж тепло, шум і запахи "прийдуть" з під'їзду. Товщина не впливає суттєво на тепло- і шумоізоляцію, основне що впливає - це зазори між полотном і коробом.

  4. Ущільнювачі. Контурів ущільнення - треба мінімум 2, а краще і 3, це може компенсувати викривлення коробки з-за металу і не дасть проникати повітрю з під'їзду.

  5. Майстри - напевно найважливіші персонажі, тому що якщо крива коробка (в процесі монтажу або сама по собі) , вони повинні її вирівняти. Перевірити це можна - після установки - двері повинні дуже легко закриватися і собачка відразу потрапити в паз, так само натиснути вгорі і внизу полотна не повинно бути істотного люфту (люфт - тільки на глибину ущільнювача).

  6. Наповнення полотна. Мінеральна вата - може обсипатися і осісти при експлуатації - дуже м'яка. Базальтова вата набагато жорсткіша і тримає форму - тобто шумо- і теплоізроляція збережеться.

Захист.

Принцип зловмисників - тихо і швидко проникнути в квартиру і ні на кого не наштовхнутися. Є цілі співтовариства де обговорюють як швидко розкрити будь-які замки за хвилини, тому всі відомі замки - вже розкриті. Чим поширеніші замки , тим швидше їх відкрити, а про невідомі - менше інформації.

 

Замки. 2 принципи:

  1. Різні системи і менш поширені замки. Не бійтеся вибирати нові марки,нові типи старих марок, нові системи - не ті, які зустрічаються у всіх магазинах.
  2. Використовувати різні системи замку - сувальдні (ключ метелик), циліндрові інші.

На що не варто звертати увагу на наш погляд для безпеки:

  1. Не стоїть "Нічник ", щоб закривати їм зсередини. Ніхто не буде відмикати замок поки хтось вдома - зловмисникам треба - тихо і швидко і не наштовхнутися на когось.

  2. Броненакладка краще звичайно, ніж декоративна з гвинтами зовні, яку можна висверлити , але боятися що хтось буде кувалдою збивати броненакладку не варто - потрібна тиша, швидкість і безпека при відмиканні.

Висновки:

  • Головне - визначити гнутий профіль або труба (профіль квадрат) інакше деформується і під важкими дверима осяде - треба буде сильніше закривати - шум, тепло запахи - все буде в квартирі .

  • Замки різних систем і найменш поширені - найнадійніші від злому, тому що для них треба багато обладнання.

  • Не гнатися за масивністю дверей, тому що часто роблять слабку конструкцію коробки, яка може деформуватися і шум, холод, запахи будуть в квартирі. Дуже масивні двері тепло і шумоізоляцію ніяк не збільшують.

Зараз ви читаєте новину «5 головних правил як в Києві обрати кращі вхідні двері і не переплатити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути