Ексклюзиви
субота, 04 травня 2019 11:20

У Рунівщинську школу можуть піти лише троє першокласників

У Рунівщинську школу можуть піти лише троє першокласників
В Рунівщинську школу може піти лише троє першокласниківФото: poromivska-gromada

У перший клас Рунівщинської школи цього року можуть піти 3 дітей

Журналіст "Газети" зібрав думки щодо цього питання.

Директор місцевого дитячого садка "Малятко" Валентина Лисенко розповіла, що цьогоріч у вересні в перший клас підуть троє вихованців закладу.

"Ми щороку маємо приблизно стільки першачків. Дітей у селі мало народжується. Зараз у садку одна різновікова група на 15 вихованців", - зазначила Валентина Лисенко.

Секретар Рунівщинської сільради Юлія Провороцька підтвердила, що народжуваність у селі мала, але питання про закриття школи не стоїть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитячий майданчик, жасмин та дуби - в селі оновлюють парк

Директор школи Оксана Горбенко теж запевняє, що заклад продовжить працювати.

"Всі умови для отримання освіти ми створюємо. В нас навчаються не лише жителі Рунівщини. На 2017-2018 навчальний рік школу відвідував 91 учень. За рік до цього — 96. У закладі 16 вчителів, включаючи мене, та до 10 працівників непедагогічного складу", - розповіла Горбенко.

Вчителька молодших класів Тамара Дерій стверджує, що з невеликим класом працювати комфортно.

"У моєму третьому класі 10 учнів. Діти мають високу успішність. Відправляти першачків навчатися в сусіднє село, навіть якщо возити шкільним автобусом, не дуже добре", - розповіла вчителька.

Баба 6-річного Назара Наталія Безотосна думає над тим, щоб віддати хлопця вчитися в сусіднє Божківське.

"Там більше дітей, може, внуку так буде краще. В нашій школі є автобус, утім, возити ним учнів в школу до сусіднього села не пропонували. Ходили чутки, що першокласників приєднають до другого класу", - розповіла.

Начальник відділу освіти Полтавської райдержадміністрації Наталія Веретільник розказала, що набір дітей у перший клас триватиме до липня і остаточна їхня кількість ще невідома.

"За законом, у класі не може бути менше 7 осіб. Якщо така ситуація виникне, першачків об'єднають із третьокласниками", - сказала Веретільник.

Рунівщинська сільська рада планує збудувати міні-футбольне поле за 2 млн грн. Кошти виділять із місцевого та обласного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «У Рунівщинську школу можуть піти лише троє першокласників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають