четвер, 02 вересня 2010 17:21

За викинутий недопалок штрафуватимуть на 1700 гривень

Два місяці в Миргороді діють нові правила благоустрою території міста із понад 600 пунктів. За окремі види порушень штрафи підняли у 80 разів, порівняно зі старою редакцією.

Кажуть, у Миргороді хочуть навести лад, щоб отримати статус міста-курорту. Хоч у райцентрі й чимало здравниць, що відомі на весь світ, такого статусу місто ще не має. Створили і відповідну інспекцію із благоустрою. Вона працюватиме замість екологічної міліції.

— Основний акцент робимо на профілактиці правопорушень, — пояснює начальник інспекції Сергій Ананський. — Згідно з правилами, якщо посадова особа, навіть мер міста, викине із балкона недокурок, то на нього може бути накладено штраф від 850 до 1700 гривень.

За спалювання листя чи сміття штрафуватимуть на 340–1360 грн. Суми стягнень у конкретних випадках установлюватиме адмінкомісія.

Найбільші проблеми у цій сфері в Миргороді — стихійні звалища, спалювання побутових відходів, миття машин у парковій зоні чи на берегах річки і паркування автівок на газонах і тротуарах.

За два місяці роботи працівники інспекції зробили городянам 63 попередження щодо нехтування правилами благоустрою, склали чотири протоколи про адмінпорушення і передали їх на розгляд комісії. Фігурують штрафи від 340 до 1360 грн.

Зараз ви читаєте новину «За викинутий недопалок штрафуватимуть на 1700 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути