Працівникам курорту "Миргород" адміністрація не дозволяє їсти цибулю та часник у робочий час.
— Нам заборонили вживати під час обіду часник чи цибулю. Не можна також снідати цими овочами. Кажуть, це дратує відпочиваючих, — розповідає працівниця, просить її не називати. — Також не можемо самостійно собі щось приготувати на обід, зокрема підсмажити картоплю. Бо для приїжджих це буде нагадуванням про домашню їжу, а вони ж на дієті.
На курорті говорять: якщо хтось із адміністрації спіймає порушника цих вимог — того позбавляють премії. Можуть звільнити.
— Змусити людину не вживати ту саму цибулю ніхто не має права. Це лише рекомендації, — пояснює провідний менеджер курорту Олександр Гринь. — У нас своя специфіка роботи. Людина працює у колективі й повинна дотримуватися певних етичних норм. З'їв часничину, пшикни або почисть зуби, щоб не було запаху з рота. Відпочиваючим, наприклад, призначено процедури, а працівники в цей час будуть смажити чи пекти картоплю. Її запах пошириться по всьому корпусу. Це означає, що буде провокація на виділення шлункового соку в тих, кому лікар на цей час приписав процедури. Ефект від лікування зразу ж нівелюється.
Коментарі
1