понеділок, 06 лютого 2012 00:45

Водопровід розірвало по шву

Автор: Фото: Микола МАРЧЕНКО
  Ремонтна бригада ”Миргородводоканалу” ліквідовує порив труби по вулиці Грекова в райцентрі
Ремонтна бригада ”Миргородводоканалу” ліквідовує порив труби по вулиці Грекова в райцентрі

29 січня у Миргороді на вул. Грекова прорвало водопровід. Без води залишилося близько сотні будинків приватної забудови мікрорайону Приліпка.

На місці прориву на глибині півметра — три шари асфальту. Далі на півметра мерзла земля. Роботи виконують вручну відбійними молотками працівники "Миргородводоканалу".

— Ремонтна бригада при

15-градусному морозі до четвертої ранку розчищала від снігу колодязі та двигала засувки, щоб не залишити людей без води і перекрити витік, — розповідає Андрій Беркунов, головний інженер "Миргородводоканалу".

Роботу на місці прориву ремонтники розпочали о восьмій ранку і працювали до 19.00. Та водопостачання не відновили. Кажуть, водопровід розірвало по шву. Треба було розкопувати місце прориву та поставити спеціальні муфти.

Ремонтувати закінчили у вівторок, 31 січня, о шостій вечора. Близько 21.00 за 200 м на тій самій вулиці прорвало другу трубу. Люди знову залишилися без води.

Того дня прорвало водопровід на вул. Озерній біля школи №1. Кажуть, земля промерзла на метр, вона стискається й руйнує труби.

В управлінні з питань надзвичайних ситуацій Полтавської облдержадміністрації говорять, прориви по області починають ремонтувати за кілька годин після звернень людей.

— Комунікації старі, можуть перемерзати і тріскатися. Минулого тижня сталося чотири прориви газових труб, тепло- і водопроводів. В основному в Кременчуцькому та Лубенському районах, — розповідає 26-річний Юрій Злобін, перший заступник начальника управління. — Додатково утеплити труби не можна. Це роблять до початку опалювального сезону.

28 січня у Лубнах на день без води залишилися сім житлових будинків на вул. Ярослава Мудрого, бо від водопроводу через мороз відпав 8-сантиметровий шматок заліза.

Село Шеки Лубенського району на 4 год. лишилося без газу.

— Підмерз клапан регулювання подачі газу. Через це скаконув тиск в трубі і подача газу зменшилася, — пояснює начальник служби аварійно-відновлювальних робіт "Лубнигаз" Анатолій Карась, 41 рік. — Аварійна бригада розібрала опірну арматуру, почистила її, й тиск відновився.

Комунальники кажуть, вартість ремонту залежить від обсягу робіт.

— Скільки точно, ніхто не скаже, — говорить 42-річний Олександр Полинько з аварійної служби "Лубниводоканал". — Тільки хомут, щоб закрити дірку в трубі, стоїть від 500 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Водопровід розірвало по шву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути