Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2008 18:46

Вісім боксерів із Полтави стали чемпіонами

18 боксерів Гадяча стали чемпіонами на Всеукраїнському юнацькому турнірі з боксу. Він пройшов у райцентрі 27 березня. На турнір з"їхалися 132 спортсмени з Києва, Черкас, Сум, Донецька, Полтави, Сумської та Полтавської областей.

— Вісім хлопців-боксерів тренував я, а десять — тренер Андрій Уніженний, — розповідає керівник секції боксу Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату 66-річний Олександр Ісметов.

Змагання присвятили нині покійному заслуженому вчителю України Михайлові Андрієвському. 15 років тому він дав добро на відкриття боксерської секції у школі-інтернаті.

Змагання проводять щороку у березні, на весняних канікулах. Спортсменів безплатно селять у школі-інтернаті. Три роки поспіль на боксерські змагання приїжджали учасники з Росії.

— Турнір серйозний. На рівні кандидатів у майстри спорту, — хвалиться Ісметов.

Говорить, чемпіонами стали вісім боксерів із Полтави, по три з Донецька, Черкас, Тростянця, два із Шостки, по одному з Лубен, Кременчука, Глобиного, Нових Санжар.

Серед вихованців Ісметова — чемпіон України з боксу серед юнаків 2007 року Микола Гречкосій. 1995-го боксер Сергій Лисенко, якого тренував Ісметов, бився з Віталієм Кличком.

— Це був перший в Україні бій між важковаговиками, — говорить тренер, — Кличко тоді не був відомим боксером, але вже здобув титул чемпіона світу з кікбоксингу. Віталій важив 110 кілограмів, а Сергій Лисенко — 102. Бій відбувався у столичному клубі "Армія". Із Кличком тоді працював перший тренер Володимир Золотарьов. Поєдинок закінчився нічиєю.

У гадяцькій секції з боксу 65 вихованців із чотирьох шкіл райцентру, сіл Великі Будища та Красна Лука. Наймолодшим боксерам 11 років, найстаршому — 21.

17 квітня вони змагатимуться на чемпіонаті області з боксу, який пройде в Полтаві.

Зараз ви читаєте новину «Вісім боксерів із Полтави стали чемпіонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути