Ексклюзиви
пʼятниця, 18 липня 2008 18:34

Віктор Хоменко продає дерев"яну Джоконду за 23 тисячі гривень

Автор: фото з архіву Віктора Хоменка
  Лохвичанин Віктор Хоменко показує дерев’яну версію ”Мони Лізи”, яку створив у техніці інтарсія
Лохвичанин Віктор Хоменко показує дерев’яну версію ”Мони Лізи”, яку створив у техніці інтарсія

Два місяці через інтернет-сайт artnow.ru 55-річний Віктор Хоменко з Лохвиці продає вирізьблену з дерева копію картини Леонардо да Вінчі "Джоконда". Ціна — 114 тис. російських рублів. Це майже 23 тис. грн.

Хоменко виготовив Мону Лізу два з половиною місяці тому з липи, горіха, дуба. Рама і основа — із сосни. Покрив безколірним лаком. Розміром картина 70 х 50 см.

Поки що ніхто не звертався, щоб придбати виріб. Шість відвідувачів інтернет-сторінки залишили коментарі. Два з них негативні: "дубова робота", "схожість, звісно, жахлива. Вона тут як після кількох невдалих пластичних операцій, причому не тільки на обличчі!!!!"

Віктор Хоменко працює не лише з деревом. Його ліплені та дерев"яні скульптури, маски прикрашають власне помешкання. Віктор керівник гуртка "Юний скульптор" у Лохвицькій гімназії N1. У фойє закладу розміщені дві його роботи — виліплений у натуральну величину козак з люлькою та погруддя Тараса Шевченка. У школі в селі Гиряві Ісківці — пам"ятник Григорію Сковороді.

Біля кафе "Чайка" в центрі Лохвиці встановлено пам"ятник у формі корабля ХV ст. роботи Хоменка.

— Віктор почав створювати скульптури десять років тому з надгробного пам"ятника матері, який переробляв тричі, — говорить дружина митця Людмила Іванівна, 46 років. — Зробив погруддя мами з книжкою, адже вона все життя пропрацювала бібліотекарем.

— Зараз не ліплю, бо це — грязна робота, — продовжує Віктор Хоменко. — Роблю різьбу по дереву. Для роботи навозив до майстерні різнокольорове — горіх, вишню, шовковицю, липу, дуб.

Хоче зробити з дерева колекцію копій картин.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Хоменко продає дерев"яну Джоконду за 23 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути