четвер, 17 липня 2008 19:05

Відеокамери стежать за роботою на підприємствах

"Торік в одному з магазинів Полтави покрали норкові шуби на кілька тисяч доларів. У торговій залі було відеоспостереження. Камери зафіксували обличчя злочинців, міліціонери оголосили їх у розшук і згодом затримали. Магазину повернули викрадені речі", — розповідає директор приватного підприємства "Барбус-ЛС" Олександр Лутицький, 30 років.

Сьогодні без охорони приватних будинків, підприємств чи офісів не обійтися. Підприємство "Барбус-ЛС" пропонує сучасні системи безпеки для приватних осіб та підприємств. Про них розказує директор Олександр Лутицький.

Які системи охорони встановлюють сьогодні в будинках та офісах?

— Це переважно датчики. Вони реагують на рух, розбиття скла, дим. Їх встановлюють і в приватних оселях, і на підприємствах. Сигналізацію підключають до пульту централізованої охорони міста. При надзвичайній ситуації на нього надходить сигнал і виїжджає мобільна група охорони. Також про стан об"єкта хазяїну можна сповіщати СМС та голосовими повідомленнями по мобільному телефону. Хтось розбив скло на складі заводу чи спрацювала сигналізація на вхідних дверях, директору одразу надходить СМС. Датчики — надійні охоронці, які цілодобово на роботі. Можна не боятися, що нап"ються чи заснуть, як сторожі.

Який вид охорони найефективніший?

— Це відеоспостереження. По всій території садиби чи підприємства встановлюють відеокамери. Зображення виводяться на монітори охоронцям. Вони постійно в курсі, що відбувається на об"єкті. А через Інтернет можна в будь-якій точці планети подивитися, що відбувається у вас вдома чи в офісі в даний момент. Відзнятий матеріал записується на сервер комп"ютера. Там можна продивитися архів життя на підприємстві за півроку.

Через Інтернет можна подивитися, що відбувається у вас вдома чи в офісі

Чим вигідне таке спостереження?

— Воно дає можливість постійно контролювати робітників. Приміром, на автомийках — об"єктив відеокамери зафіксує, коли хтось подряпає машину чи схоче угнати. На складах — контролює обіг продукції. Щось ненароком упустили, розбили — начальник знає. Та й психологічно це дисциплінує працівників — розуміють, що за ними постійно стежать.

Скільки коштують системи безпеки?

— Найдешевші — це аудіо- та відеодомофони. Їх ціна — від 800 гривень. Наприклад, узимку не хочеться виходити, відкривати гостям хвіртку. Подивилися через відеодомофон, хто прийшов, натиснули на кнопку — і двері самі відчиняться. Комплект із чотирьох камер для відеоспостереження всередині будинку та сервер коштують до 5 тисяч гривень. Охоронні сигналізації — від 2 тисяч. Датчики та їх функції можна встановлювати за бажанням.

Чи замовляють таку охорону жителі сільської місцевості?

— У райцентрах і невеликих містечках важко охороняти установи, великі території агрофірм та приватні садиби. Там часто встановлюють відеокамери. Багато підприємців замовляють їх для охорони своїх ставків. Такий нагляд обійдеться до 3 тисяч гривень. Але він 100-відсотково себе окупає. Бо вже ніхто не йде без дозволу рибалити на чужому ставку. А як іде, то власник знатиме його ім"я.

Зараз ви читаєте новину «Відеокамери стежать за роботою на підприємствах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути