четвер, 17 квітня 2008 19:12

Валерій Асадчев торік заробив 271 тисячу гривень

Голова Полтавської облдержадміністрації 54-річний Валерій Асадчев оприлюднив декларацію про доходи. Торік він заробив 271 тис. грн. Понад половину доходів — зарплата губернатора. Його родина здає в оренду квартиру в центрі Києва площею 145 кв. м і з цього має 110 тис. грн на рік.

Авто у декларації губернатора немає. Асадчев їздить службовою машиною. Дружина Валентина Михайлівна запевняє, що ходить пішки.

Родина має земельну ділянку 0,16 га в селищі Гатне Київської області. На ній є фундамент під будинок.

— Думали будуватися, але змінили плани, — каже дружина губернатора. — Ми обоє — міські жителі. На землі жити незвично.

Валерій Михайлович винаймає в Полтаві двокімнатну квартиру на третьому поверсі "хрущовки" в центрі міста. Його вікно — між пожежною драбиною і водостічною трубою. Під"їзд будинку без охорони й консьєржа. На дверях — кодовий замок. За помешкання платять $250 на місяць.

Меблів у винайману квартиру Асадчеви не купували. 2006-го, коли переїхали до Полтави, привезли з собою лише стільці та комп"ютер.

— Є пральна машинка-автомат "Індезіт", — каже Валентина Асадчева. — Мабуть, ще першого випуску. Але працює добре.

Сусіди рідко бачать губернатора.

— Як іде двором — завжди вітається, — каже сусідка по під"їзду Валерія Холостова. — Мама часто спілкується із його дружиною. Вона проста та приємна жінка.

Валентина Асадчева розповідає, що думають над тим, щоб узяти кредит на квартиру в Полтаві.

Асадчев живе із дружиною і двома прийомними синами — Сашком і Женею. Донька Тетяна вчиться на вокальному відділенні училища ім. Глієра. Вона мешкає в столиці у власній квартирі.

Полтавський губернатор має три вищі освіти: інженера, хорового диригента, юриста. Починав працювати на заводі інституту електрозварювання ім. Патона в Києві.

— Нині у Валерія Михайловича вільного часу мало. Як випадає хвилинка — любить пограти в теніс, — розповідає Валентина Асадчева. — Любить пісний борщ із квасолею, вінегрет. Ці страви часто готувала його покійна мама Юлія Михайлівна.

За декларацією, дружина та донька Асадчева торік заробили понад 7 тис. грн. Задекларовані доходи губернатора найнижчі серед керівників областей. Голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть заявив дохід 1 млн 189 тис. грн. Трохи більше мільйона гривень задекларував харківський губернатор Арсен Аваков. Близько 300 тис. грн — голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук.

Зараз ви читаєте новину «Валерій Асадчев торік заробив 271 тисячу гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути