Ексклюзиви
пʼятниця, 29 серпня 2008 17:34

Валентина Асадчева купила картини для центру дітей-інвалідів

Автор: фото: Євгенія ГЕРГЕЛЬ
  На благодійній акції у холі розважального комплексу ”Спліт” у Полтаві танцюють учасники шоу-балету ”Флеш”. На вечірці зібрали понад дві тисячі гривень на ремонт приміщення центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів у Кременчуці
На благодійній акції у холі розважального комплексу ”Спліт” у Полтаві танцюють учасники шоу-балету ”Флеш”. На вечірці зібрали понад дві тисячі гривень на ремонт приміщення центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів у Кременчуці

"Ми два роки робимо нове приміщення для своїх вихованців у колишньому дитсадку-яслах. І місто, і держава потроху виділяють кошти. Та їх не вистачає", — бідкається Надія Колесник, директор Кременчуцького центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

27 серпня в шоу-холі розважального комплексу "Спліт" у Полтаві на благодійній вечірці "Щасливе дитинство" збирають кошти для ремонту центру. Захід організувала святкова корпорація "Кавун". Вхід коштує 30 грн. З-поміж запрошених дружина губернатора Валентина Асадчева та голова координаційної ради при облдержадміністрації Вікторія Курилко.

Вечірка розпочинається переглядом відеозапису занять у центрі. У ньому проходять реабілітацію 104 дитини віком від 6 до 18 років. Вони хворі на дитячий церебральний параліч, мають проблеми з опорно-руховим апаратом. Із вихованцями працюють психологи, логопеди, неврологи-ортопеди, педіатри, музиканти. Проводять курси іпотерапії — лікування катанням на конях.

— Приміщення розраховане на 100 чоловік, які проходять увесь курс реабілітації. Ще 314 стоять у черзі. Батьки їх інколи приводять до окремих спеціалістів, — розповідає Колесник. — А новий центр зможуть відвідувати ще стільки ж дітей. Там обладнаємо зал лікувальної фізкультури, басейн, фізіотерапевтичний кабінет та кабінет масажу, кухню, кімнати гігієни. На реконструкцію ще треба до 400 тисяч гривень.

На вечірці проводять аукціон із продажу робіт дітей із різних закладів. Половину виручених грошей за кожен твір віддають авторам. Найдорожче продають декоративне панно з різьбою по дереву та писанками вихованців школи-інтернату в селі Михайлівка Диканського району. Виріб за 300 грн купує Валентина Асадчева.

— Були роботи, які не одразу хотіли купувати. Може, не всі вони підходять для дорогих офісів. Але кожна дитина вкладає в них частинку своєї душі, — каже Асадчева. — А те, що дітки народжуються інвалідами, то біда нашої медицини. Бо більшість таких випадків через помилки при пологах.

Також Асадчева купує картину з білими лелеками на чорному тлі 10-річного Павла Лисенка з Малої академії мистецтв у Полтаві. На аукціон прийшли його батько, мати, дід, баба.

— Вони дуже вболівали за його роботи. Хотіли, щоб усі продали, — розповідає Інна Якобенко, організатор вечірки з корпорації "Кавун". — За обидві дали по 100 гривень. Половину ми одразу ж вручили Павлику.

Придбані роботи Асадчева передає до центру реабілітації. Кілька творів купують власники весільного салону "Пан+пані" — подружжя Матвійчуків. Помічник губернатора Анна Соляник — глиняну церкву. Вікторія Курилко — керамічне дерево життя. Його повісить у своєму кабінеті.

Вихованці модельної агенції "Мар-го" дефілюють залою в шовковій колекції в стилі модерн товариства "Бісер Клаб". Демонструють хутрову колекцію авторського ательє Ліліани Храбрової.

Виступають співаки і танцюристи. Протягом вечірки для центру реабілітації зібрали понад 2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Асадчева купила картини для центру дітей-інвалідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути