четвер, 04 вересня 2008 18:38

У дендропарку здохло двоє страусів

Торік на 100-річчя із дня заснування дендропарку в селі Крива Руда Семенівського району приїздили науковці з Київського ботанічного саду. Подарували парку саджанець рослини гінкго, кущ вейгели та трьох страусів. Вижив лише один.

— Зараз парк ніхто не фінансує. Хочуть передати на баланс обласної ради. Та поки що це питання застопорилося, — бідкається директор місцевої школи Петро Бабарика. — Приїжджали тут у минулому році круті на джипах. Усе роздивлялися. Адже парк — ласий шматок.

Парк підпорядковувався місцевому господарству "Партизан". 1996 року, із його розпадом, парк занепав — тварин знищили. А були лебеді, черепахи, олені, павичі. Нині є один олень, страус та павич — його подарувала народна артистка Росії Валентина Бражник. Вона родом із Кривої Руди. Також тут росте 126 видів дерев, є рідкісні та екзотичні.

Парком опікується овочівник Тамара Дехніч. Грошима допомагає місцева агрофірма "Семенівська". Вона допомогла побудувати приміщення для павичів, страуса. Надає продукти для годівлі тварин.

Парк розташований на 11 гектарах. Він входить у п"ятірку найкращих у області. Його включили в програму зеленого туризму області. Сюди приїздять на екскурсії з усієї України.

Зараз ви читаєте новину «У дендропарку здохло двоє страусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути