четвер, 31 грудня 2009 16:31

Уночі тролейбусами керуватимуть Діди Морози

Автор: фото: Юрій НІКОЛАЄВ
  Студенти-першокурсники техуніверситету фотографуються біля скульптури сніговика, яка світиться. Хлопці родом з Чутівського, Решетилівського району. Передноворічною Полтавою в четвер гуляють уперше
Студенти-першокурсники техуніверситету фотографуються біля скульптури сніговика, яка світиться. Хлопці родом з Чутівського, Решетилівського району. Передноворічною Полтавою в четвер гуляють уперше

До Новорічних свят на площі навпроти театру ім. Гоголя в Полтаві біля головної ялинки встановили світлові скульптури оленя з санями та сніговика. Аби безкоштовно сфотографуватися біля них, полтавці та гості міста стають у чергу. Скульптури поставили за гроші спонсорів. Кожна коштує близько 10 тис. грн.

Молода пара фотографує біля оленя, що світиться, свого малого сина.

— Яка красота, — радіє мати хлопчика та присідає біля нього для фото.

Кілька чоловіків чекають своєї черги сфотографуватися.

— От зараза. Не взяв фотоапарата, — зітхає один із них. — Ну, нічого. Заб"ю пам"ять мобільного, але треба, щоб таке осталося.

Двоє стають біля сніговика. Обіймають його. Інший фотографує.

Хлопчик у комбінезоні підходить до оленя та уважно його розглядає. Обережно торкає пальцем.

— То провода? — запитує в матері.

— Не чіпай. Бачиш, написано, що тут не можна хуліганити. Усе знімають, — показує малому табличку, на котрій червоними літерами написано, що ведеться відеоспостереження.

Вогники світяться зеленим. Справжня Європа

— Це добре, що камери поставили, — говорить викладач із Полтави Світлана Кобліцька. Жінка милується світловими скульптурами. — Торік у новорічну ніч моїй дочці тут петарда на ногу впала. Винного не знайшли. Із камерами спокійніше.

Перед святами дерева на вул. Жовтневій обвили світловими гірляндами. Повісили ліхтарі у вигляді новорічних подарунків.

— Так у Полтаві йшли всі фотографуватися до галушки, а перед святами новорічними під кожним деревом можна зробити фото, — каже студент із Решетилівки Юрій Просяник, 20 років.

У сквері поблизу театру ім. Гоголя на деревах також розвісили ліхтарі-пакунки — великі різнокольорові кулі, що світяться.

Полтавці кажуть, гарні фото виходять біля дерев на Каштановій алеї.

— Вогники не мигають. Світяться зеленим. Справжня Європа, — захоплено каже 20-річна Ольга Мелих.

Сфотографуватися біля Дідів Морозів із різних країн світу можна в торговельному центрі "Екватор".

— Шість фігур Дідів Морозів висотою майже 2 метри розставили по всьому "Екватору", — розповідає працівниця центру Лариса Гужвінська. — Вони високі, яскраві. Фотографуватися можна безкоштовно. У неділю запрошуємо фотографа, котрий робить для охочих знімки та дарує на згадку.

Також люди полюбляють фотографуватися біля млина, обвитого гірляндами, що стоїть біля ресторану "Козачок" на вул. Леніна в районі зупинки Вул. Першотравнева. Біля магазину "Офіс-маркет" фірми "Юліс" на вул. Маршала Бірюзова в районі школи N11 щороку встановлюють надувного Діда Мороза висотою 2,5 м.


До Нового року планують прикрасити всі тролейбуси. Для шістьох водіїв закупили костюми Дідів Морозів. Вони їх одягнуть у новорічну ніч.

— Будуть вітати пасажирів, — розповідає працівниця тролейбусного парку. — В усіх тролейбусах будуть святкові прикраси. Особливо гарний у нас 107-й тролейбус. Його екіпаж — три водії та кондуктор — розвісили в тролейбусі на вікнах занавісочки, прикраси, красиві картинки. Полтавці люблять у ньому робити фотокартки.

Зараз ви читаєте новину «Уночі тролейбусами керуватимуть Діди Морози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути