четвер, 28 серпня 2008 15:52

Учителька виграла гроші на відкриття табору

Автор: фото: Наталія БОНДАР
  Школярка Настя Кійко з міста Гадяч під час змагань ”Веселі старти” в місцевому таборі ”Літня інтеграція” тягне Едуарда Плющика в покривалі
Школярка Настя Кійко з міста Гадяч під час змагань ”Веселі старти” в місцевому таборі ”Літня інтеграція” тягне Едуарда Плющика в покривалі

18–22 серпня в Гадяцькій спеціалізованій школі N4 працював табір "Літня інтеграція". У ньому відпочивали по 10 здорових дітей і дітей з обмеженими можливостями зі шкіл міста.

Гроші на відкриття табору виграла вчитель англійської мови цього закладу Руслана Шаманська, 29 років.

— Розписала кошторис на харчування, канцтовари, фотодрук, придбання спортінвентарю, проведення тренінгів, призи. Представила його на розгляд дитячій козацькій організації "Крок" у Полтаві. Вона виділила 1,5 тисячі гривень, решту знайшли на місці, — розповідає Руслана Шаманська.

Табір працював п"ять днів із десятої ранку до третьої дня. У програмі були психологічні тренінги: "Дискримінація в нашому житті", "Основи успішного спілкування", щоденні заняття на комп"ютерах, розважальні заходи, пов"язані з англійською мовою, спортивні ігри, змагання "Веселі старти". Проводили майстер-клас ліплення з глини, інтелектуальну гру "Що? Де? Коли?". Під час екскурсії до села Веприк Гадяцького району діти відвідали місцевий краєзнавчий музей та ліцей, оглянули пам"ятний знак на честь битви зі шведами в Полтавській битві 1709 року.

— П"ять із цих діток навчаються вдома. Для них необхідне спілкування з однолітками, важливо позбутися комплексів, знайти нових друзів, — каже Шаманська.

Торік ініціативна група школи виграла міні-грант для проекту "Сегрегація сміття в нашій школі".

— Намагалися змінити ставлення учнів до утилізації сміття. У школі поставили ящики для відходів з паперу, пластику, харчових тощо, — пояснює вчителька.

Зараз ви читаєте новину «Учителька виграла гроші на відкриття табору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути