Ексклюзиви
четвер, 29 січня 2009 17:51

У "Віват Провінції" роблять ковбасу без сої та варитимуть живе пиво

Улітку на околиці Полтави відкрився ресторанно-готельний комплекс "Провінція". Там створено всі умови для комфортного відпочинку відвідувачів та працює цех із виробництва високоякісної м"ясної продукції.

— Хочеться годувати людей смачним і якісним продуктом, — каже власник "Віват Провінції" Василь Венгровський.

Чому ви вирішили зайнятися виробництвом ковбаси?

— Я — полтавець. Але 17 років відслужив і відпрацював на Далекому Сході у військово-морському флоті. Потім одружився й переїхав сюди. Тут пропонували роботу головного інженера із зарплатою в 190 рублів. Але на флоті я отримував у шість разів більше. Тоді у книжковому магазині накупив книг про овочівництво закритого ґрунту, вивчив їх. Придбав техніку й посадив редиску, помідори, огірки. За літо заробив 6,5 тисячі рублів. Пізніше вирощував свиней і продавав на ринку морозиво, фрукти, ковбасу. А тоді думаю: "Якщо я продаю ковбасу, чому не можу її робити?"

Хто допомагав Вам у розвитку "ковбасної" справи?

— Я знайшов приміщення на 80 квадратів у селі Тахтаулове, закупив обладнання. Партнерами стали друзі-офіцери. Вони й коштами допомогли. А потім запросив найкращого в області спеціаліста Віктора Володимировича Попова. Він 25 років пропрацював начальником ковбасного цеху на Полтавському м"ясокомбінаті. Тоді був уже на пенсії. Я боявся його авторитетної думки. І був здивований, коли він пройшовся моїм цехом і сказав, що то європейський рівень. Він запросив до нас іще кількох своїх колишніх колег і під їхнім керівництвом ми почали робити ковбасу. Так виникла торгова марка "Тахтаулівські ковбаси". Три роки тому переїхали до цього цеху. Тепер виготовляємо до 120 найменувань продукції.

У чому секрет високої якості ваших ковбас і порівняно низьких цін?

— Із початку років Незалежності поголів"я великої рогатої худоби скоротилося разів у 20. Не вистачає хорошої сировини. Тому великі виробники працюють з імпортним м"ясом. А ми налагодили співпрацю з місцевими жителями, які відгодовують худобу. Вони продають нам сировину за помірною ціною. При виготовленні продукту використовуємо спеції австрійської фірми "Шаллер". Це один зі світових лідерів у своїй галузі.

Що це за технологія?

— Вона веде суворий контроль за якістю продукту і є законодавцем у виробництві ковбас. Ми щороку їздимо в Австрію на семінари, запрошуємо їхніх технологів сюди. Багато виробників застосовують угорські чи польські технології швидкого росту поголів"я. Нормальна свиня в день дає приріст 450 грамів, а їхня — за кілограм. То й смак у того м"яса буде відповідний. Кілограм австрійських спецій коштує 100 гривень, а польських — до 40. Ми жодного разу не додавали в ковбасу сої. Хоча на ринку років зо п"ять тому більшість ковбас були на 70 відсотків із соєвого концентрату.

У "Віват Провінції" до послуг відпочивальників вишукані страви та жива музика в ресторані, комфортабельні готельні номери, риболовля й катання на ковзанах на ставку, футбольне поле, дайвінг у місцевих річках. Що ще у планах?

— У травні плануємо відкрити пивоварню, виготовлятимемо живе, непастеризоване, нефільтроване пиво без добавок і консервантів. Хочемо проводити масові розважальні заходи — традиційне українське весілля, Масляну, Івана Купала, фестиваль пива, день сала, чемпіонати з пляжного футболу серед працівників дрібних підприємств, тижні живої джазової чи акордеонної музики. У новорічні свята сніг біля нашого комплексу підмітали Дід Мороз і Снігуронька. Усі машини їм сигналили, а багато людей фотографувалися.

Сказав, що то європейський рівень

Як удається розвивати свою справу за нинішньої кризової ситуації в державі?

— Сидіти і скаржитися на владу найлегше. А я навчився виживати всупереч усьому, що твориться в державі. Бо завжди розумів, що несу відповідальність за майбутнє своєї родини, як і мій син.

Ваш син Максим активно допомагає в бізнесі. Свідомо виховували собі заміну?

— Він змалечку ріс у цій атмосфері. І став порядним, цілеспрямованим та амбітним. Перейняв від мене всі організаційні й управлінські навички й може повністю мене замінити. Крім того, він займається спортом. Нещодавно вступив до лав партії ВО "Батьківщина" Блоку Юлії Тимошенко і активно бере участь в усіх заходах. Свої думки та дії підпорядковує ідеям цієї політичної сили, яка намагається змінити життя на краще в нашому суспільстві. Я пишаюся сином і розумію, що за такою молоддю — майбутнє.

Зараз ви читаєте новину «У "Віват Провінції" роблять ковбасу без сої та варитимуть живе пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути