Ексклюзиви
пʼятниця, 28 вересня 2007 07:00

У парку Слави пенсіонери шукають собі пару

Автор: фото: Олена КІБЛИЦЬКА
  Пенсіонери танцюють у Корпусному парку в Полтаві. Тетяна Лифар (ліворуч) грає на бубоні, а Меланія Кошельник — на баяні
Пенсіонери танцюють у Корпусному парку в Полтаві. Тетяна Лифар (ліворуч) грає на бубоні, а Меланія Кошельник — на баяні

Десять років тому пенсіонер Микола Кучер, якому зараз 69 років, зустрів на танцях у Корпусному парку Полтави свою дружину Галину, 66 років. На цьому місці літні люди щосуботи й неділі збираються потанцювати під баян або духовий оркестр "Полтава".

У суботу о 18.00 біля пам"ятника Слави зібралося півсотні полтавців. Пенсіонерка Меланія Кошельник грає на баяні, Тетяна Лифар — на бубоні. Поряд жінки й чоловіки співають народну пісню. Кілька пар жваво танцюють.

— Я самая большая плясунья и моя подруга Любочка Панченко, и Надюшка, — перекрикує музику пенсіонерка Надія Різник. Вона пофарбована в блондинку, губи підведені червоною помадою. — Мы плясали, пели, даже зимой по снегу босиком бегали. У нас и кавалеры есть. Мы молодые — сердцем и душой. Нам по 16. Есть 17 и 18, но все малолетки. Если чесно, мне 65. Но пиши 60, а то меня все знают.

У цей час літній чоловік чіпляє їй на піджак реп"яха й тікає. Вона скидає рослину й біжить із криком: "Валерка, иди сюда!".

Поряд обійнявшись танцюють 68-річні подруги Надія Крюк і Галина Семенко.

— Десять років зустрічей уже відсвяткували, — каже Надія Крюк.

Подружжя Микола й Галина Кучери одружилися 10 років тому. Познайомилися, коли вперше прийшли на танці до пам"ятника Слави.

— Вона самотня, я самотній, от і зійшлися, — обіймає дружину Кучер. — Була осінь 1997 року. Узяв її танцювати, духова грала тоді. От і живемо в моїй квартирі. Мій син у Росії, її дочка в Полтаві.

— Ми тут нє случайно, — зауважує Галина Кучер. — З дєтства в самодєятєльность ходили. Я танцювала, він у хорі співав.

Неподалік біля лавки мовчки стоїть і дивиться на танцювальників ветеран війни Дмитро Рак, 84 роки. Чоловік погано чує, питання кричу йому на вухо.

— Скучаю в чотирьох стінах, тому і прийшов, — кричить у відповідь Дмитро Михайлович. — Воював, маю чотири поранення. Та про це й дітям не розказував. Дочка й син живуть окремо. Є троє онуків. Дві правнучки ось улітку народилися, тепер я зайвий на цьому світі. Жінка вмерла давно. Ні з ким я тут не знайомився, старий уже.

— Плохо работаешь, — жартує з діда трохи молодша жінка.

— Треба коханням займатися, — викрикує інший пенсіонер і запрошує її до танцю.

Хто почав збирати на танці вперше й коли, пенсіонери не пригадують. Узимку їм дозволили збиратися в міському Будинку культури.

Зараз ви читаєте новину «У парку Слави пенсіонери шукають собі пару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути