понеділок, 16 травня 2011 09:36

У Гадячі відкрили музей молотків

При гадяцькому заводі "Горизонт", якій випускає вентилятори та вироби з металу,  працює магазин "Молоток". Два роки тому директор заводу Євген Гончаров вирішив створити музей молотка.

На дверях магазину повісили оголошення, в якому запропонували охочим обміняти старі молотки на нові. Два роки городяни зносили знаряддя. 29 квітня на другому поверсі крамниці відкрили музей.

— Принесла молоток свого діда Олексія Мирного. Він ще дореволюційних часів, на ньому є царське клеймо, схоже на зірку з багатьма промінцями, — каже місцева Юлія Христенко, 26 років.

У музеї понад 200 експонатів. Від найдавнішого кам'яного молотка до найсучаснішого. Є з ковадлом для зубних коронок, стоматологічний, молоток-кирка, для карбування, ремонту взуття, обробки шкіри, слюсарні, покрівельні, столярні, ковальські, для збивання кедрових шишок, киянки. Під кожним експонатом написали прізвище того, хто його приніс. Є молоток, яким працювали під час ремонту кораблів на Амурі, на крановому заводі в Свердловській області. Кам'яний молоток знайшли на території Соснівської сільської ради на колишніх виробничих майданчиках із видобутку торфу на глибині 2 м.

— Молотків принесли стільки, що навіть і не сподівалися, — каже менеджер із продажів магазину Вадим Гайдар, 27 років. — Ми тільки дитячі додали і сучасні. Директор заводу приніс опудало риби-молота, яку вполював у морі.

Зараз ви читаєте новину «У Гадячі відкрили музей молотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути