четвер, 26 лютого 2009 18:17

У дім Сусанни Дерябіної в"їхала вантажівка

Автор: фото: Наталка ВІСИЧ
  У понеділок під вечір працівники аварійно-рятувальної частини витягають вантажівку МАН, що напередодні в’їхала в будинок на вулиці Монастирській у Полтаві
У понеділок під вечір працівники аварійно-рятувальної частини витягають вантажівку МАН, що напередодні в’їхала в будинок на вулиці Монастирській у Полтаві

У будинок 74-річної Сусанни Дерябіної з вул. Монастирської в Полтаві в неділю близько 18.00 в"їхала вантажівка. Машина везла 26 т дерева.

— Ненадовго вийшла до сусідки, — згадує Сусанна Михайлівна. Разом із сусідами жінка спостерігає, як працівники аварійно-рятувальної частини в понеділок надвечір автокраном намагаються витягти машину на дорогу. — А в цей час фура в"їхала. Такий кошмар. У мене знайомий зупинився переночувати. У тій кімнаті, що машина розвалила, якраз дивився телевізор. Почув, щось важке їде. Думав подивитися у вікно, але передумав і зібрався вийти на вулицю. Тільки ступив від вікна, а в цей час у стіну врізалася фура. Його врятував Господь. Тільки цеглиною по спині попало.

Від удару тріснула стіна будинку, цеглою поламало шафу, стіл, ліжко. Телевізор від вікна відлетів на 10 м.

— Холодно вже добу, бо газ перекрили, щоб не вибухнуло, — зітхає Дерябіна.

44-річний луганчанин Сергій Внуков віз дерево із Глухова Сумської області у Сімферополь.

— Заблукав у Полтаві, виїхав до Южного вокзалу, — каже. — У таксистів спитав, як попасти на Харківську трасу. Вони й направили їхати через Монастирську. Уже було темно, побачив, що гора невисока. Подумав, газону і вискочу. До гори трохи не доїхав, як машину знесло.

Вантажівка збила електроопору з одного боку дороги і в"їхала в кут будинку Дерябіної.

— Там же внизу немає знака, який забороняє рух у снігопад і ожеледицю. Як з гори спускатися, там є. А внизу поставили тільки сьогодні в сім утра, щоб водія зробити винним, — обурюється зять Дерябіної Юрій.

Робітники спеціалізованої аварійно-рятувальної частини почали роботи о 16.00 в понеділок.

— Ніхто до нас їхати не хотів. Рятувальники казали, що в них техніки немає, — розповідає Юрій Георгійович. — Потім пригнали КамАЗ. Та куди там! Сама машина тонн 40 важить і дерева в ній 26 тонн. Далі пригнали КрАЗ і автокран.

Танковим тросом аварійники обмотують два дерева і прив"язують ним вантажівку до КрАЗа, щоб той тримав її на дорозі. Автокраном намагаються відтягнути машину від будинку на дорогу. Передні колеса автокрана відриваються від землі на 20 см.

— Та ну куди! Кран має підйомність 16 тонн, а у фурі тільки дерева більше 20 тонн, — коментує чоловік.

Із другої спроби вантажівку витягають на дорогу. Приватний підприємець Володимир Козлов, якому вона належить, направив із Луганська другий тягач, який доставить вантаж до місця призначення. Зламану машину відтягли на штраф-майданчик Державтоінспекції.

— У мене всі машини застраховані, відповідальність перед третіми особами теж застрахована, — каже Козлов. — Збитки жінці відшкодує страхова компанія. Я тільки заправив аварійну техніку дизпаливом.

Руслан Борщ із міського ДАІ Полтави зауважує, що водій професіонал, але не врахував дорожні умови:

— Крутий підйом, снігопад, що розпочався, і вантаж. Він допустив ДТП. За це передбачено штраф 340–425 гривень або позбавлення права керування на 6–12 місяців. Добре, що він має страховку.

Зараз ви читаєте новину «У дім Сусанни Дерябіної в"їхала вантажівка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути