четвер, 29 травня 2008 21:29

Турфірма відмовлялася забирати Євгена Лещенка з відпочинку

Із 1 червня залізничні квитки до Криму подорожчають на 5%. Для зручності на станціях Полтава-Київська та Полтава-Південна відкриють додаткові каси. Одній людині видаватимуть на руки не більше дев"яти квитків. Приватні перевізники почнуть возити на Південь із перших чисел червня.

— Ми торік побачили з моєю дівчиною Іриною вивіску турфірми біля автовокзалу на Великотирнівській, — переказує 23-річний полтавець Євген Лещенко. — Вибрали тур до міста Гурзуф у Криму. Працівники турагентства сказали, там гарна природа. Заплатили за дорогу в обидві сторони за одну людину 200 гривень завдатку та наступного дня донесли ще 340 гривень.

Лещенко каже, за три дні був виїзд. У мікроавтобус на 18 місць посадили 20 пасажирів. Дорогою водій узяв іще свого сина в таборі. Євгену та Ірині довелося сидіти окремо. До Гурзуфу їхали лише вони. У селищі Кирилівка на Азовському узбережжі решта людей вийшли.

— Запитали, хто нас назад забиратиме, — згадує Євген. — Чоловік, що віз, сказав — інший водій. За день до від"їзду зателефонували в турфірму. Вони відповіли, що заради нас двох автобус не гнатимуть. Дзвонив кілька разів. Дуже нервували. Пригрозив їм судом. Сказав, що змушу повернути гроші за поїздку. Наступного дня за нами приїхав автобус. Із тих пір турагентствам не довіряю.

Бронювання залізничних квитків скасували кілька років тому. Пасажир може внести повну вартість та придбати квиток не раніше, ніж за 45 діб. Паспорт при купівлі не потрібен. Документи вимагають лише в пільговиків. За попередній продаж залізниця бере комісійний збір — 7 грн.

Можна забронювати квитки через Інтернет. Їх потрібно викупляти в Харкові на Південній залізниці. Ця послуга доступна на офіційному сайті www.pz.gov.uа. Ціна однієї броні — 10 грн.

Також може звернутися підприємство та закупити квитки для своїх працівників. Колективна заявка подається за 9 місяців.

Для дітей від 6 до 14 років знижка — 25%. Квиток на дитину від 5 до 10 років коштує половину вартості дорослого.

Повернути квиток, щоб отримати його повну вартість потрібно не пізніше, ніж за три доби. Тоді залізниця бере лише 14 грн комісійного збору. Якщо час повернення від доби до 6 год. до відправленя потягу — повертають половину грошей та віднімають 14 грн.

Рейси на Підвень автобусні перевізники "Автолюкс" та "Гюнсел" відкриють із перших чисел червня. Від фірми "Гюнсел" введуть рейси до Сімферополя та Феодосії. Торік з автовокзалу "Полтаваавтотранс" близько 19.00 від"їжджав автобус Полтава-Ялта. Цей рейс також можуть ввести на початку місяця.

Приватні перевізники до Криму з Полтави не возять. Вони пропонують відпочинкові тури. Можна винайняти мікроавтобус на 17 місць.

Квитки на літак до Сімферополя продають у касі концерну "КийАвіа" на вул. Леніна. Виліт — з аеропорту Харкова. До Сімферополя летіти 1 год. 20 хв.

Зараз ви читаєте новину «Турфірма відмовлялася забирати Євгена Лещенка з відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути