понеділок, 26 листопада 2012 06:30

Туалет вистеляють пелюстками троянд

Автор: фото: Анна Лакиза
  Полтавка 19-річна Катерина Володько миє руки у вбиральні ”Кіото-бару”. У раковини кладуть пелюстки троянд
Полтавка 19-річна Катерина Володько миє руки у вбиральні ”Кіото-бару”. У раковини кладуть пелюстки троянд

— Свєт як блимнув в очі, аж злякалася, — сміється білявка років 19. 20 листопада о 18.00 виходить із туалету в кафе японської кухні "Кіото-бар" на вул. Фрунзе, 8. Сідає до хлопця за столик навпроти барної стійки. — Тільки переступила через поріг, а свєт сам включився. Це ж треба, туалєт-автомат придумали. Пахне, як у цвіточному садку.

У приміщенні кафе 13 дерев'яних столів. Усі зайняті, за кожним по двоє-троє відвідувачів. Грає японська музика. Біля виходу — вбиральня з білими дверима. Щодня працівники кафе прикрашають її пелюстками троянд. Вистеляють підлогу, кладуть у раковини. Коли миєш руки, пелюстки плавають і чути аромат. Полтавці кажуть, це найбільш незвичний туалет у кафе та ресторанах міста. Кожні 10 хв. туди заходять клієнти.

— Ірка, ти шо там, заснула? — стукає в двері туалету студентка Оксана. — Тут очєрєдь зібралася. Виходь давай.

Ірина з'являється хвилин за 5 після того, як подруга повторно грюкає у двері.

— Не хватає кроваті, щоб задрімати. Півчаса можна тільки роздивлятися красоту. Які там суші чи роли, люди, мабуть, раді туалєта сюди ходять, — шепоче подрузі. Збираються додому, вдягають пуховики. — Треба гроші за такий туалєт брати. Он у переході "Злато місто" 2 рубаса деруть. А воняє так, шо в очі ріже, ще й замків на дверях немає. В нічних клубах не краще. Колись ходили в "Спайдер", якась п'яна дєвка випала з кабіни на обісцяну плитку. В калюжу прямо й всілася. Фу, — махає перед носом плетеним шарфом.

Заходжу до вбиральні. З порогу чути аромат троянд. На підлозі та в раковині — червоні пелюстки. Шпалери бежевого кольору із золотистим обідком. На стіні — два круглі дзеркала в блискучій металевій рамі. Під ними — великі скляні прозорі раковини у формі чаш. У кімнаті дві кабіни — для чоловіків та жінок. Біля унітазів стоять керамічні фігури янголів. Постійно спрацьовують автоматичні освіжувачі повітря з квітковим ароматом. Виходжу за двері, світло вимикається.

— Назвали цей туалет романтичним, — каже офіціантка Анна. — Пелюстки троянд купуємо в квітковому магазині біля зупинки Карла Лібкнехта. Продавці обривають трохи в'ялі троянди та віддають нам. Кожні два-три дні хтось із працівників по них ходить.

В залі для куріння за столиком під стіною четверо дівчат замовляють велику тарілку ролів. Прийшли в суші-бар уперше.

— Кожного тижня ходимо по різних кафешках чи клубах, — говорить полтавка 23-річна Катерина Мельник. — Думали, круче, ніж у "Подіумі", вбиральні не побачимо. Там не туалет, а ціла дзеркальна кімната. Себе видно з ніг до голови з усіх сторін. Чистота і порядок, уборщиця кожні півгодини миє підлогу. Очєрєді немає, бо зробили з десяток кабінок.

— У "Віва-піці" постійно в туалеті крутять музику модну, — долучається до розмови Олена, 22 роки, надпиває з келиха вино. — Класне світло, макіяж дуже удобно робити. Дівчата там довго зависають, красяться, — сміється. — Тільки погано, що туалет спільний. Хлопці постійно ломляться всередину.

Зараз ви читаєте новину «Туалет вистеляють пелюстками троянд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути