вівторок, 29 січня 2008 17:44

Травмувався кожен чотирнадцятий полтавець

Близько 70 хворих щодоби звертаються до травмпункту першої міської лікарні в Полтаві. Під час ожеледиці кількість травмованих сягає 130 осіб. Загалом за зимові місяці постраждало 1295 полтавців.

— Травм у побуті переважно зазнають літні люди, — розповідає завідувач травматологічного центру міськлікарні N1 В"ячеслав Соколка, 45 років. — При падінні ламають передпліччя, часто трапляються переломи шийки стегна.

На реабілітацію після такої травми потрібно від півроку до року. Є випадки, коли люди лишалися інвалідами.

— Робимо пенсіонерам ендопротезування — заміну штучного суглобу. За останні п"ять років було понад 80 таких операцій. Вартість протезу від 10 до 20 тисяч гривень залежно від виробника.

1397 людей 2007 року звернулися з гострими черепно-мозковими травмами. Понад 1,5 тис. травмувалися напідпитку. Це переважно молодь.

— Після шостої вечора у травматологію не привозять майже жодного тверезого пацієнта, — скаржиться Соколка.

За 2007 рік надали допомогу 22 тис. осіб — це кожен 14-й житель Полтави. З переломами звернулося 5 тис. Ще 2 тис. — хворі з сільської місцевості.

Невідкладну допомогу протягом доби після травми лікарі надають безкоштовно.

— За гіпс грошей не беремо. Накладаємо пов"язку з вітчизняного розсипного, — веде далі Соколка. — Якщо пацієнт бажає та має кошти, може придбати в аптеці імпортні гіпсові бинти. Такий гіпс не міцніший за звичайний, але привабливіший на вигляд. Гіпсові пов"язки за минулий рік наклали 5800 пацієнтам.

Зараз ви читаєте новину «Травмувався кожен чотирнадцятий полтавець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути