Ексклюзиви
четвер, 15 січня 2009 15:53

Свята вода тектиме із кранів

На Водохреща, 19 січня, з обіду в кранах мешканців Полтави тектиме свята вода. Комунальне підприємство "Полтававодоканал" цього дня запрошує на свердловину першого водозабору в мікрорайоні Поділ поблизу Зеленого острова. Там освячуватиме воду архієпископ Полтавський і Миргородський Української православної церкви Московського патріархату Филип.

— Усього підприємство має п"ять водозаборів, — розповідає прес-секретар "Полтававодоканалу" Олександр Мєлкозьоров. — Але всі вони між собою закільцьовані. Освячена вода потрапляє в усі водогони, змішується. Тому в кожному крані цього дня буде свята вода.

— Якщо освяченої води з молитвою додати в просту воду, то вона вся набуває властивостей святої, — пояснює прес-секретар Полтавської єпархії УПЦ отець Андрій. — Велике освячення води проводиться двічі на рік — напередодні свята Хрещення Господня, 18 січня, і безпосередньо у день Богоявлення, 19 січня. Відбувається це після урочистої літургії, яка в різних храмах розпочинається о восьмій чи о дев"ятій годині. Воду освячують десь о 10 чи 11-й відповідно.

Християни вірять, що освячена вода приносить духовне і тілесне здоров"я. Святою водою освячують домівки, аби благодать Божа допомагала людям.

— Протягом року святу воду потрібно щоранку пити з молитвою натщесерце, щоб Господь укріпив дух, дав сили, здоров"я, — каже отець Андрій.

Зараз ви читаєте новину «Свята вода тектиме із кранів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути