четвер, 21 травня 2009 18:43

Сміттєзвалище горіло дві доби

12 та 13 травня горіло найбільше сміттєзвалище міста Кременчук на Деївській горі, що в мікрорайоні Крюків. Полум"я охопило територію площею майже 250 кв. м. Сильний вітер перешкоджав пожежникам і комунальникам загасити вогонь.

За однією версією пожежників, на глибині близько 20 м загорівся газ метан. За іншою — звалище підпалили бомжі, які часто риються у смітті, бо полігон відходів неогороджений.

— Для житлової забудови, яка починається за два кілометри від Деївської гори, ця пожежа несла небезпеку. Основна загроза — викиди діоксинів, тобто отруйних продуктів, які утворюються після горіння пластмаси. Ймовірно, що їх удихання через певний час може спричинити онкозахворювання, — пояснює старший викладач кафедри екології Кременчуцького державного політехнічного університету Ігор Дейна, 46 років. — Особливо, якщо в людини слабкий імунітет. Найбільша загроза для дітей, бо в них захисні можливості організму  слабші. Там були й викиди чадного газу, сірки. Вони призводять до випадання кислотних дощів.

Місцевим під час пожежі заборонили відчиняти вікна.

— Та мусорка горить не вперше, але не так дуже, як оце, — розповідає тутешня пенсіонерка Марія Михайлівна. — А це — темна димова завіса стояла, а дим такий валував їдкий. Кажеться, й досі воняє і віддає запахом гарі. Я велосипедом там їхала, так аж ніс забивало.

Зараз ви читаєте новину «Сміттєзвалище горіло дві доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути