Ексклюзиви
четвер, 18 листопада 2010 19:24

Із безробітних знімають грошову допомогу

Безробітні з віддалених сіл Миргородщини кажуть, що їм не виплачують допомогу з безробіття через те, що не змогли вчасно дістатися до райцентру та відмітитися в центрі зайнятості.

— Не змогла приїхати на день, вказаний у талончику. Не було автобуса. Попуткою могла б доїхати в Миргород. Та назад вернутися — проблема. А таксі найняти — це мінімум 70 гривень, — розповідає біля центру зайнятості жителька одного із сіл району. — Приїхала на другий день. Виявилося, з мене зняли допомогу з безробіття.

У Миргородському міськрайцентрі зайнятості пояснюють: за законом, безробітний повинен з'являтися в центрі зайнятості раз на місяць у призначений йому час. Також приїжджати на семінари, які проводять фахівці центру. Зазвичай вони відбуваються двічі-тричі на місяць.

— Усе розуміємо, автобус запізнився, не вийшов у рейс. Але є багато проходящих автобусів. Доїхати є як, — пояснює 39-річна Ірина Соломаха, директор центру зайнятості. — Якщо безробітний з віддаленого населеного пункту вчасно не приїхав, до кінця дня його можемо прийняти. Людина може завчасно подзвонити та попередити, що у вказаний день не зможе приїхати. Коли захворів, на наступний день, як закрили лікарняний чи видали довідку у лікувальному закладі, потрібно з'явитися до нас з відповідним документом на руках.

Безробітні кажуть, це не діє. Відмітку про те, що не прийшов, все одно ставлять. Це залежить від людських якостей спеціаліста, в якого стоїш на обліку.

Якщо безробітний без поважних причин не з'являється на реєстрацію, семінари, його на три місяці позбавляють допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Із безробітних знімають грошову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути