четвер, 19 червня 2008 18:52

Рятувальників Івана Кущенка та Сергія Салова обпекло вибухом газу

У п"ятницю близько десятої вечора загорівся сарай на приватному подвір"ї Миколи Сербини в селі Нова Петрівка Семенівського району. У сараї господар зберігав вісім балонів скрапленого газу та 200 л дизпалива. Коли рятувальник 26-річний Сергій Салов спробував увійти до будівлі, газ вибухнув. Вогонь обпалив чоловіка та заступника начальника Семенівського райвідділу МНС 30-річного Івана Кущенка, який стояв позаду.

— Пожежники біля подвір"я почали розгортати шланги, щоб гасити будівлю водою, — розповідає помічник начальника Головного управління МНС області Світлана Наталенко. — Кущенко приїхав на виклик на власному авто. Він мешкає в сусідньому селі Великі Липняги. Про пожежу йому повідомив хтось із колег по мобільному.

У господарській прибудові, окрім балонів газу та дизпалива, Сербин зберігав вугілля та мішки з цукром. Також стояв "мерседес".

Увійти до будівлі першим спробував начальник варти Семенівського райвідділу МНС Сергій Салов. Щойно відчинив двері — пролунав вибух.

— Почув, що пахне газом, — згадує Салов. — Перша думка була вийти звідси. Далі хлопок, а потім вибухнуло все.

Вогняною хвилею Сергієві обпекло обличчя, руки. Загорілося волосся на голові. Від вибуху він впав на землю. Маска злетіла. За 5 м від Салова стояв Кущенко. Через те що приїхав на пожежу в неробочий час, був у камуфляжних штанах та майці.

— Його охопив вогонь. Майка одразу розплавилася, — переказує Наталенко.

За першим пролунало ще два вибухи. Потому пожежники почали охолоджувати балони водою.

Обом чоловікам наклали марлеві пов"язки та доправили до Семенівської райлікарні. Від отриманих опіків Кущенко непритомнів дорогою.

Наступного дня Кущенка та Салова перевезли до опікового центру міста Кременчук. У першого обпечено 68% поверхні тіла, у другого — майже 10. Лікарі оцінюють стан Івана як стабільно важкий.

— Він хоч і дуже постраждав, але жартує постійно. Каже, до весілля заживе, — розповідає про колегу Наталенко.

Кущенко неодружений. Має дівчину. Живе з батьками. На посаді заступника начальника райвідділу працює другий рік.

Наталенко згадує: коли Кущенка привезла "швидка" до Кременчука, всі дивувалися. Перед собою на витягнутих руках він тримав дві крапельниці. Лікарі казали, що не бачили, аби постраждалі поводилися так.

18 червня до Івана Кущенка в лікарню поїхали п"ять співробітників Семенівського райвідділу МНС здавати кров. Лікарі говорили про термінове переливання.

Салов живе в Семенівці. Працює рятувальником майже вісім років.  Закінчив Черкаський інститут пожежної безпеки.

17 червня мав іти у відпустку. 22 червня планував святкувати 27-річчя. Хотів об"єднати свято із днем народженням сина, якому буде 2 роки. Нині чоловік на лікарняному.

Колеги згадують, Сергій Салов уранці перед пожежею сказав: "Сьогодні п"ятниця, 13. Аби ж нічого не сталося".

Микола Сербин, на подвір"ї якого була пожежа, — підприємець. У селі кажуть, що він торгує цукром. Після того як вибухнув третій балон, пожежники змогли відчинити двері та витягти "мерседес". Пожежу гасили майже вісім годин. Нині працівники МНС з"ясовують, навіщо чоловік тримав у господарстві стільки балонів газу та пального.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальників Івана Кущенка та Сергія Салова обпекло вибухом газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути