Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 17:13

Росіяни знімають на Диканьщині "дитячих кадетів"

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Режисер фільму ”Хуторок” Микола Денисов розказує юним акторам, з якою інтонацією правильно вимовляти фрази й рухатися перед камерою. Це перший день зйомок стрічки
Режисер фільму ”Хуторок” Микола Денисов розказує юним акторам, з якою інтонацією правильно вимовляти фрази й рухатися перед камерою. Це перший день зйомок стрічки

У селі Чернечий Яр Диканського району проходять зйомки двосерійного дитячого пригодницького фільму під робочою назвою "Хуторок". Знімаються українські актори Ада Роговцева, Лесь Сердюк, Олеся Жураковська.

За сюжетом, хлопчика-москвича батьки замість канікул у Туреччині відправляють до тітки на Полтавщину. Тут у селі він із друзями шукає скарби. Головну роль виконує 13-річний киянин Ілля Майєр. У масовках грають місцеві.

Для зйомок кіношники зайняли хати в долині Чернечого Яру. На підході до хутора — криниця-журавель, за нею дерев"яні ворота. На них написано — "Хуторок". Між хатами — накритий рядном дерев"яний стіл. На ньому порожні скляні графини. Кущі довкола обвішані кольоровими стрічками.

Робітники прикрашають очеретом дах одного з будинків. Звідси на возі виїжджатиме героїня, яку гратиме Ада Роговцева. Лесь Сердюк втілить роль місцевого художника-скарбошукача.

Із-за повороту показується режисер Микола Денисов, 52 роки. Він у спортивних штанах, голий по пояс. Шльопанці на босу ногу. Денисов знявся у фільмах "Баламут", "Покровські ворота", де грав Костика.

— Сюжет прекрасный, — розповідає про фільм Денисов. — Можна серіал знімати. Ті ж кадети — тільки в українському селі. Тут місця фантастичні. Озеро, ліс, гори. Те, що треба для дитячої казки. Я не втримався — собі тут хату купив за 500 доларів, — округлює очі.

Зйомки починають після 15.00. До цього режисер ходить хутором та грає на гармошці. Під"їжджає вантажівка. Із неї виносять режисерське крісло. Натягають два великих тенти, прокладають рейки, на які ставлять камеру. У лісі спеціальною установкою напускають багато диму. Пояснюють: роблять для того, щоб було гарно видно сонячні промені.

— Мій герой схожий на Гаррі Поттера. Усе хоче знати. Клади шукає, — розповідає Ілля.

Хлопця на зйомках супроводжує бабуся. Батьки залишилися в Києві. Ілля раніше знімався в трьох фільмах.

— Перша роль була у вісім років, — хлопець опускає очі. — Грав, навіть стидно сказати — сина бомжа.

Інших дітей грають столичні актори Катерина Гульц, Сергій Лящевський, Євген Прудіус.

— Набрали всіх українських акторів, бо вони найкраще можуть передати колорит гоголівської глибинки, — каже продюсер фільму Уляна Ковальова.

Гроші на зйомки дала російська влада. Це — держзамовлення. Стрічка вийде на екрани через рік. В Україні її також покажуть.

— Можна було знімати під Москвою — це дешевше, але тут природа неповторна, — говорить Уляна.

У масовках гратимуть місцеві жителі. Скільки платитимуть за знімальний день, не знають.

— Це технічне питання. Вирішимо згодом, — каже Ковальова.

На знімальному майданчику залишається режисер та троє дітей. Кадр про те, як вони виходять із лісу, знімають більш ніж годину. Денисов підбігає, пояснює, як правильно грати.

— Думав, кіно — то фігня, — чухає потилицю місцевий у картатій сорочці. Чоловік прийшов подивитися на зйомки. — А тут пахати треба.

Зйомки в Чернечому Яру триватимуть два тижні. 14 червня на ринку в Диканьці зніматимуть сцену із Сорочинського ярмарку. Актори на час зйомок житимуть у Полтаві в готелі "Алмаз".

У Чернечому Яру знімали також "Соняшники" із італійською акторкою Софі Лорен, стрічку "Вони йшли на Схід".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знімають на Диканьщині "дитячих кадетів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути