Ексклюзиви
пʼятниця, 18 травня 2007 07:06

Рикша Євген Ворожко заробляє 250 гривень на тиждень

Автор: фото: Євген НОСЕНКО
  Студент Євген Ворожко другий тиждень возить людей на рикші поблизу Білої Альтанки в Полтаві. Господарці велосипеда він віддає 70% виручки
Студент Євген Ворожко другий тиждень возить людей на рикші поблизу Білої Альтанки в Полтаві. Господарці велосипеда він віддає 70% виручки

На початку травня в полтавських парках Корпусному, "Перемога" та біля Білої Альтанки з"явилися рикші — великі триколісні велосипеди з місцями для двох пасажирів. На них по маршруту в 500 м катають за 5 грн дорослих і за 3 грн дітей.

Першокурсник Полтавського університету споживчої кооперації Євген Ворожко, 18 років, чергує на рикші біля Білої Альтанки. Підходять дві дівчини, дають 10 грн. Хлопець везе їх навколо Успенського собору, в сусідній парк до фонтана і знову до Альтанки.

Запрошує мене на пасажирське місце-гамак. Сам сідає за кермо. Говорить, що інакше рикша перекинеться.

— Это не мой собственный, — каже про велосипед. — Я работаю на человека. Якобы арендуем транспорт. Тридцать процентов выручки берем себе. Остальное — отдаем.

Євген живе з мамою і старшим братом Романом у військовому містечку в Полтаві. На роботу виходить після занять. Працює до дев"ятої вечора. Його заробіток залежить від того, наскільки гарна погода. У погожий день більше відпочивальників і більший заробіток. Добре йде справа у свята й вихідні. На День Перемоги рикші працювали до 23.00, заробили до 150 грн. А от у перший робочий день Євгена йшов дощ. Заробив він тільки 20 грн. Після першої зміни ноги боліли два дні. Потім звик. Каже, що на 10-кілометрову відстань може відвезти за 150 грн.

За п"ять днів рикша має десь 250 гривень.

— Незручно постійно брати гроші в мами. А тут я себе відчуваю годувальником, — кладе руку на груди. – Іду в магазин і питаю: "Що взяти, мамо?".

Прошу Євгена покатати. Він одразу бере гроші. Мовляв, різні люди бувають, можуть покататися й піти. Біля садиби Котляревського стоїть група іноземців. Рикша сигналить їм і англійською вибачається. Хвалиться, що добре вивчив мову в спецшколі N3.

Велосипед-рикша коштує 1250 грн. Євгенова господарка завезла їх із Харкова.

Зараз ви читаєте новину «Рикша Євген Ворожко заробляє 250 гривень на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути