Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2009 17:12

Реконструюють "хитрий" ринок

— Реконструкція йде повним ходом. Територія асфальтується, робляться перекриття, підводиться вода, змінюється освітлення, — розповідає про ремонтні роботи на ринку Південний у Полтаві його директор Аліна Шаповал, 38 років.  Неподалік базару — Південний залізничний вокзал. — Усе робимо за кошти ринку. Замінюємо комунікації, які належали залізниці.

Цей ринок у народі називають "хитрим". Бо щоранку там торгують люди з районів і продають продукти дешевше, ніж на решті базарів міста.  Вони приїжджають електричками, тож поспішають спродатися чимшвидше, щоб устигнути на поїзд додому. Торгувати починають із шостої ранку. Перекупники з усього міста тут скуповуються оптом, а потім дорожче перепродують товар на інших ринках Полтави.

— Базар не найкращий, проте й не найгірший, — продовжує директорка. — Тут обороти добрі. Те, чим на Центральному ринку торгують цілий день, тут можна продати за 2 години. На інших ринках стаціонарні місця закривають. У нас такого нема. Сільськогосподарською продукцією торгувати вигідно. Як би там не було, їжу все одно купувати будуть.

За містове платять 1,5 грн.

Колишнього директора ринку Південний, чоловіка Аліни Шаповал, вбили взимку цього року. На цю тему вона говорить неохоче. За що вбили — не знає.

Зараз ви читаєте новину «Реконструюють "хитрий" ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути