Ексклюзиви
пʼятниця, 10 лютого 2012 00:30

Райцентр хочуть відключити від води

— У п'ятницю вода з крану ледь дзюркотіла. Кажуть, водоканал відключать за борги. А ми ж нормально платимо за воду, — розказує миргородка Любов Даценко, 58 років.

"Миргородводоканал" заборгував миргородській філії "Полтаваобленерго" 560 тис. грн за електрику. Енергетики попередили — відключать систему водопостачання міста. Під час морозів на день відключили й опломбували котельню водоканалу. Із середи, 1 лютого, від електропостачання відключили адміністративний корпус.

Підприємство обслуговує 167 км водопровідних і 67 км каналізаційних мереж.

— Пропонували підняти тарифи на 60 відсотків до економічно обґрунтованого рівня. Але нам заборонили. Сказали, це збудоражить громадськість, — каже керівник "Миргородводоканалу" Юрій Маклак. — За електроенергію платимо понад гривню за кіловат. Місячна потреба 300 тисяч. От і щитайте.

Щоб не нарощувати нові борги, на підприємстві встановлять електромотори, які в кілька разів економніші за старі. Людей перевели на 7-годинний робочий день. Протягом місяця хочуть звільнити 14 працівників. Сьогодні там працюють 227 осіб. Середня зарплата 2100 грн.

У "Полтававодоканалі" пояснюють, відключити місто від води можуть, якщо підприємство не має екологічної броні. Щоб її отримати, необхідно занести водоканал до списку екологічних об'єктів в обласній держадміністрації. Процедура укладання акта займає кілька місяців. Екологічна броня без терміну дії.

Зараз ви читаєте новину «Райцентр хочуть відключити від води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути