вівторок, 19 лютого 2008 17:12

Полтавський тепловозоремонтний завод обікрали його ж охоронці

13 лютого в Полтаві затримали трьох працівників ВАТ "Полтавський тепловозоремонтний завод". Чоловіки віком від 20 до 30 років із жовтня минулого до січня цього року крали з заводу промислові деталі та інші кольорові метали, які призначені для ремонту залізничних потягів.

— Охоронці самі виносили бронзові та мідні втулки, заготовки, кабелі й викидали їх за паркан, — розповідає начальник відділу зв"язків із громадськістю Головного управління МВС у Полтавській області Юрій Сулаєв. — Потім викликали таксі й вантажили вкрадене. Частину реалізовували як запчастини, а інше збували як кольорові та чорні метали.

У такий спосіб робітники виносили близько 200–300 кг металу щотижня. Нині їх перевіряють на скоєння ще 25 крадіжок. За чотири місяці охоронці обікрали підприємство на 36 тис. грн.

Завод найняв їх в одній з охоронних фірм Харкова. Її назву не розголошують.

Трьох колишніх охоронців тепер тримають під вартою. Ще двох розшукують. Усі вони родом із Харківщини. Їхніх імен не називають через слідство. Проти них порушили кримінальну справу. Чоловікам загрожує позбавлення волі від трьох до шести років.

Зараз ви читаєте новину «Полтавський тепловозоремонтний завод обікрали його ж охоронці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути