Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2007 07:05

Почався сезон вилову щуки і плітки

— Через день їжджу рибалити на річку Удай до села Кейбалівка, — каже 50-річний підприємець із райцентру Пирятин Василь Лещенко. — Два тижні активно ловимо щуку та плітку. Рибний сезон розпочинається щоосені після похолодання. Триває до перших заморозків.

 Вудки та спінінги Лещенко закидає з берега та надувного човна. За півдня виловлює відро риби.

— Найбільшу щуку спіймав тиждень тому. Це була 50-сантиметрова рибина, важила чотири з половиною кілограми, — хвалиться рибалка. — А років десять тому в сітку попалася півтораметрова щука. В Удаї колись було багато риби. Щоправда, її вибили електровудками.

Ширина русла Удаю неподалік пляжу в Кейбалівці сягає 40 м. Наприкінці літа та восени рівень води зменшується майже вдвічі.

Біля водойми стоять п"ять легковиків.

— Сюди приїжджають із Пирятина. Рибалять на своїх човнах чи беруть їх у людей, — розповідає місцевий житель 11-річний Владислав Ящик. Він сидить на березі із 13-річним Сергієм Горобцем та Романом Францухом, 19 років. Хлопці спостерігають за поплавками спінінгів. Кожен упіймав по п"ять-шість півкілограмових щучок. Кажуть, рибалять щодня по три-чотири години.

Зараз ви читаєте новину «Почався сезон вилову щуки і плітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути