Ексклюзиви
четвер, 15 травня 2008 20:12

По 40 копійок за літр продають очищену питну воду в бюветі

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  70-річна Євгенія Попова до бювету товариства ”Юр-Аква” в Миргороді по воду прийшла вдруге. Каже: чула, ця вода цілюща. На ній готує страви
70-річна Євгенія Попова до бювету товариства ”Юр-Аква” в Миргороді по воду прийшла вдруге. Каже: чула, ця вода цілюща. На ній готує страви

Київська фірма "Юр-Аква" відкрила в Миргороді бювет. Вода очищена від домішок, збагачена корисними речовинами. Літр продають по 40 коп. У день відкриття, 8 травня,  миргородцям дозволили набирати воду безплатно. В Україні такий самий бювет є в Миколаєві.

— Найчастіше люди хворіють через вживання неякісної питної води, — розповідає заступник гендиректора товариства "Юр-Аква" 33-річний Дмитро Куликовський. — У бюветі ж вона проходить 15 ступенів очистки та провітрювання: видаляються тверді частки, розчинні гази, канцерогенні домішки сполук хлору. Потім збагачують кременем, озоном, магнітним полем. З бювету продають воду з відновленою молекулярною структурою. Вона така сама, як у природних джерелах.

Будівництво бювету в Миргороді обійшлося товариству в 150 тис. грн. У ньому працюють три оператори та один представник фірми. Воду наливають із 8.00 до 20.00. Оператори отримують по 1 тис. грн зарплати, представник товариства по області — 2,5 тис. Бювет розташований на вул. Старосвітській, біля пам"ятника Леніну.

За день воду беруть до тисячі жителів. 70-річна Таїсія Поліщук набирає 5-літровий бутель. До бювету жінка прийшла втретє.

— Вода не має запаху, не залишає накипу, — пояснює Поліщук. — Варю на ній суп, заварюю чай, учора — шипшину. Для Миргорода бювет потрібен. Завжди мали проблеми з якістю питної води.

"Юр-Аква" хоче відкрити в Миргороді ще один бювет у районі військового містечка. Порахували: це один із найбільш густозаселених районів. Кажуть, місцева влада швидко вирішила питання виділення землі, не було затримок з оформленням документації.

— Плануємо подібними бюветами охопити всі обласні центри та великі міста України, — розповідає гендиректор товариства Юрій Лахман, 39 років.

Незабаром бювет із питною водою відкриють у Києві.

Зараз ви читаєте новину «По 40 копійок за літр продають очищену питну воду в бюветі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути