Ексклюзиви
субота, 05 січня 2019 10:25

Планували на море з'їздити, ремонт зробити: вдова загиблого в ДТП водія

20 грудня у селі Затуриному сталася аварія — зіткнулися позашляховик Mitsubishi та мікроавтобус "ГАЗель". 53-річний водій "ГАЗелі" від отриманих травм помер у лікарні. Інші пасажири мікроавтобусу наразі на лікуванні, один — в реанімації, потребують фінансової допомоги.

Водія автобуса Миколу Конопльова поховали за два дні після аварії у селі Кованьківка Полтавського району.

"Ні винні в ДТП, ні їхні адвокати — ніхто зі мною не зв'язувався. Стосунки з чоловіком були гарними, а тепер моє життя перевернулося з ніг на голову, розбилось на друзки. Я втратила і опору, і друга, і підтримку. Він для мене був усім. А зараз відчуваю себе розбитою, самотньою. І на моєму утриманні 11-річна дитина і мама після інсульту, 80 років", - розповіла вдова Оксана Конопльова. Разом з чоловіком прожили 16 років.

Жінка зараз не працює, на пенсії за вислугу років. Усе життя робила медичною сестрою. Пішла на пенсію, щоб доглядати матір після інсульту.

"Прокидаюсь і чекаю чоловіка, дуже сумую, а як подумаю, що це назавжди — серце розривається. Обірвалось життя чоловіка і усі наші плани та мрії. Жили, раділи життю, планували на море з'їздити, ремонт зробити. Хотіли в селі дерев багато насадити, горіхів, ягоди різної, щоб копійчину яку заробити на цьому. У нас 30 соток огороду. Коля був романтиком, любив природу, рибалку. Купа рибальського приладдя залишилась. На річку сім'єю любили ходити. Чоловік рибалить, а ми з донькою роздивляємося ходимо, букети робимо. Коля колись зловив карася кілограмів до трьох, то пишався. Фотографувався з трофеєм. Ловив щуку ще", - плакала жінка.

У подружжя — 11-річна донька Ліза, навчається у 6 класі в 21 полтавській гімназії. Вечорами з сім'єю часто грали в доміно, лото.

Оксана Конопльова говорить, що любила готувати для чоловіка борщ, суп харчо, печеню. Микола Леонідович був годувальником родини. Після аварії чоловіка швидка відвезла до лікарні, планували зробити операцію. Та медики вийшли до дружини і сказали, що травми не сумісні з життям: тупа травма грудної клітини, перелом кісток скелета, розрив серця і усіх внутрішніх органів.

"Доведеться йти працювати. Медсестрою не маю права, бо вже на пенсії, а крім медичної справи, то не вмію нічого робити, хіба що ганчірку тягати. Я зараз про роботу і не думаю, коли біль вщухне, то прийдеться десь влаштовуватися, але не знаю, як воно все буде, адже день-два і їду до мами в село. Піти працювати — кинути матір напризволяще. І дитина ще мала. Треба і зустріти, і в школу відвести. А коли робота з нічними змінами, то хто її розчеше, в школу збере, проведе? Після свят хочу оформити допомогу у зв'язку з втратою годувальника. Але я про це майже не думаю, хіба хто нагадає", - продовжила Оксана Володимирівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яний водій іномарки влаштував погоню з патрульними

Колонія оплатила усі витрати на похорони, також працівники закладу зібрали 15 тисяч гривень допомоги і передали Оксані Конопльовій.

"На картку люди теж потроху гроші скидають, бо колонія пустила клич по всім організаціям, що необхідно допомога сім'ям, чиї чоловіки потрапили у аварію. А так мені сусіди, однокласники, незнайомі допомагають хто словом, хто ділом — багато людей відгукнулося. Та найбільше вдячна невістці Людмилі — дружині дівера. Вона була зі мною всі ці чорні дні. І в прокуратуру, морг, лікарню, сільську раду їздила зі мною", - розповіла Оксана Конопльова.

У Надержинщинської виправної колонії № 65 Микола Конопльов працював 13 років.

Також в автомобілі "ГАЗель" перебувало шестеро пасажирів — працівників колонії. Один із них — 25-річний Максим Паламарчук досі перебуває у реанімації.

Усіх пасажирів доправили у Першу міську клінічну лікарню Полтави з травмами різної тяжкості. Допомогти родинам можна фінансово.

 

Причину зіткнення ГАЗелі та Mitsubishi з'ясовують. Попередньо відомо, що водій Mitsubishi не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу.

Зараз ви читаєте новину «Планували на море з'їздити, ремонт зробити: вдова загиблого в ДТП водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути