понеділок, 04 липня 2011 06:00

Під багатоповерхівками не дають садити городи

Біля багатоповерхівок у Гадячі багато хто має городи. Попервах там сіяли квіти і потроху до них підсаджували городину. З часом ситуація змінилася. Під вікнами тепер ростуть картопля, кавуни, дині.

Мер  Тетяна Савченко через місцеве телебачення звернулася до мешканців багатоповерхівок із вимогою садити біля будинків тільки квіти, декоративні дерева й кущі.

— Я саджу в основному багатолітники. Кожного року купую щось нове на базарі, — розповідає гадячанка Людмила Білоцерківська. — Люди виривають квіти, інколи і з корнями викопують. Щоб городи були посеред міста, я не підтримую. До чого воно таке в центрі.

Біля будинків по вул. Шевченка городину садять роками.

— Не бачу в цьому нічого поганого, якщо город у порядку і не виходить на центральну вулицю. Садимо трохи огірків, кабачки, квіти, зелень до столу. Дивимося, щоб бур'яну не було, сміття не накидали, — говорить місцева.

Цьогоріч міська влада не планує карати городників, бо овочі та зелень зійшли. Наступного запровадить штрафи.

— Будемо проводити роз'яснювальну роботу. Як можна щось споживати з цих клаптиків землі, якщо поряд проходить дорога, — дивується секретар Гадяцької міськради Ольга Безух. — Чудні люди. Тільки у війну городи по Ленінграду були, а тепер оце в нас.

Садити городину біля багатоповерхівок заборонено законом про благоустрій. Це розцінюється як самозахоплення землі.

— У Полтаві городину біля багатоповерхівок вже майже не садять, — каже Анатолій Черненький з інспекції по контролю за благоустроєм міста. — Висаджують біля старих двоповерхових будинків. Скаржитися на таких жильців потрібно до жеків за місцем проживання.

Штраф за псування газонів та висаджування городини біля будинків становить до 1700 грн.

Зараз ви читаєте новину «Під багатоповерхівками не дають садити городи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути