четвер, 09 вересня 2010 17:36

Перебої із хлібом можуть повторитися

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Ніна Терещенко в середу придбала півбуханки хліба та батон виробництва Полтавського хлібокомбінату в кіоску на центральному ринку в Полтаві. Купує для родини лише полтавський хліб. Каже, два дні без місцевих буханців викликали паніку в городян. Вважає неп
Ніна Терещенко в середу придбала півбуханки хліба та батон виробництва Полтавського хлібокомбінату в кіоску на центральному ринку в Полтаві. Купує для родини лише полтавський хліб. Каже, два дні без місцевих буханців викликали паніку в городян. Вважає неп

3–4 вересня у Полтаві зник у продажу хліб та інша випічка "Полтавського хлібокомбінату". Місцеві розкуповували буханці в кіосках харківського виробника — фірми "Кулиничі".

У місті називають різні причини зупинки підприємства. Говорили про те, що це сталося через борги за газ. Також жителі розповідали про страйк тамтешніх водіїв, котрим заборгували піврічну зарплатню. На самому комбінаті ці версії не підтверджують.

— У нас на третьому заводі зламалося обладнання, — пояснює заввиробництва Олена Бадула. — Зараз все в нормі. Хліб надходить у мережу вчасно. Газ на підприємстві був і в п"ятницю, і в суботу.

У Полтавській міській раді підтвердили, що товариство зупинилося через борги перед газопостачальниками.

— "Полтавський хлібокомбінат" є монополістом, — зауважує Лідія Логвин, заступник мера. — Уже давно воно переживає не найкращі часи. На вихідних, крім газу, також лишилося без пального.

Колишні працівники кажуть, ситуація почала погіршуватися півтора-два роки тому.

— Я працював чотири роки. Складалося враження, що гроші спрямовували зовсім не на розвиток, а на потреби керівництва, — розповідає колишній співробітник. — Окрім боргів перед комунальними службами, були серйозні проблеми із сировиною. Купували найнеобхідніше та найдешевше. Через це якість хліба бажала кращого.

Людям заборгували піврічну зарплатню

Він додає, через фінансову скруту і борги працівники не затримуються і понад місяць, більшість старих фахівців звільнилися:

— Торік восени на лінію не виїхали 30 водіїв. Це був перший страйк. Людям заборгували піврічну зарплатню. Свої гроші, близько 5 тисяч, зміг забрати лише завдяки прокуратурі та інспекції з праці. Якщо керівництво не почне щось змінювати, страйки робітників продовжуватимуться. Полтавці через це матимуть перебої із постачанням хліба.

Для виправлення ситуації у дні, коли підприємство не працювало, до Полтави завезли близько 10 т хлібобулочних виробів з інших міст і районів. Аби в майбутньому уникнути ризику, власники магазинів уклали договори на постачання з меншими виробниками буханців.

Зараз ви читаєте новину «Перебої із хлібом можуть повторитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути