понеділок, 05 листопада 2012 07:15

"Віддаю з усім гамузом — від плазмового телевізора до коврів"

У Полтаві квартири з літа подешевшали на 2-3 тис. дол. Найбільше впали в ціні однокімнатні. Рієлтори кажуть, їх найчастіше купують жителі приміських сіл, які працюють в обласному центрі. Великі агентства нерухомості мають до 5 тис. пропозицій житла, третина — однокімнатки.

— Якщо чую, що хочуть переїхати із села чи сусіднього райцентру в Полтаву, зразу пропоную однокімнатні "хрущовки" в мікрорайонах Алмазний та Мотель, — говорить рієлтор Світлана з агентства нерухомості "Ніка". Кажу їй, що планую переїхати в Полтаву з приміського села. — Тут житло найдешевше в місті, дома не дуже старі, квартири в нормальному стані. Транспорт добре ходить. Багато школ, садіків. Це ідеальний варіант. Та декого з покупців лякають нічні клуби.

26 жовтня об 11.30 виходимо на автобусній зупинці на вул. Красіна в мікрорайоні Алмазний. Ідемо до сусідніх

9-поверхівок. Підіймаємося ліфтом на п'ятий поверх панельного будинку. Квартира порожня.

— Власниця умерла, продає дочка, — каже Світлана. Вказує рукою на портрет жінки, перев'язаний чорною стрічкою. — Віддає з усіма пожитками.

Під стіною стоїть старий зелений диван. В кутку звисають відклеєні шпалери.

— Хазяйка хоч боргів за квартиру не мала? — перепитую.

— Нє, — відповідає Світлана. — Але треба перевірити документи, пообщатися з юристом. Найкраще брати помешкання з одним власником, як тут. Якщо він часто змінюється, квартира може мати комунальні борги або проходити по судовій справі.

Прошу показати ванну, туалет та сантехніку. У ванній на стінах грибок, світла немає.

— Квартира без ремонту, бо з ним власники підвищать ціну на 3-4 тисячі доларів. А коли робити самому, втиснешся в одну, — говорить Світлана. — Ремонт перед продажем роблять, щоб сховати недоліки житла. Наприклад, стару проводку. У мене знайомі таку взяли, ввімкнули пральну машину, вона й перегоріла.

Через дорогу від будинку ринок і зупинка, поряд лікарня. Під під'їздом місцевий 53-річний Адрій Ховраш лузає насіння:

— Підвал жек 15 років не ремонтірував. Так само, як і кришу.

— Це один зі звичайних варіантів квартири, коштує 28 тисяч доларів, — каже Світлана.

Їдемо в новобудову на вул. Артема в центрі Полтави.

— Віддаю з усім гамузом — від плазмового телевізора до коврів, заїжджай і живи, — говорить власниця Аліна Новикова, 29 років. Продає однокімнатку на першому поверсі. — Збудована два роки назад, має автономне опалення. Стіни товстезні, каналізація новєйша. За квартиру хочу 56 тисяч доларів.

— Для такого дому це дешево, — каже рієлтор. — Ціни на однокімнатки опустилися майже до собівартості. Бо їх розкуповують більше літом. Восени не хочуть починати ремонт, того куплять зараз вигідно. Будь-яку ціну на квартиру реально збити на 5 тисяч доларів. Дешеві квартири на першому та від шостого поверхах. Бо на першому поверсі може воняти підвал, легко залізти у вікно. А на останні важко підійматися. У багатьох будинках не працюють ліфти.

Зараз ви читаєте новину «"Віддаю з усім гамузом — від плазмового телевізора до коврів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути