Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 19:14

Олександр і Аліна Поповичі витратили на весілля 30 тисяч гривень

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Олександр Попович і Аліна Ситник (праворуч) за місяць до одруження підбирають костюм у весільному салоні ”Пан+Пані” у Полтаві. Їм допомагає продавець-консультант Тетяна Філатова. Купили білий костюм за 650 гривень
Олександр Попович і Аліна Ситник (праворуч) за місяць до одруження підбирають костюм у весільному салоні ”Пан+Пані” у Полтаві. Їм допомагає продавець-консультант Тетяна Філатова. Купили білий костюм за 650 гривень

Полтавці Олександр Попович і Аліна Ситник 8 серпня одружуються. Для реєстрації шлюбу вони обрали символічну дату — 8.08.08.

— Ще на початку цього року, 19 січня, пішли в Миколаївську церкву. Попросили батюшку повінчати нас 8 серпня. А він запитав, чи будуть мене або мої туфлі на весіллі викрадати. Ну а як же без цього! — розповідає Аліна Ситник, 20 років, напередодні весілля. — То він нам і відмовив. Цього року вирішили тільки розписатися, а наступного повінчаємося.

Щоб відгуляти весілля, молодята з батьками взяли позики в банках. Скуплятися почали з травня.

— Я сам на тисячу гривень узяв кредит. За нього моя Аліна купила собі весільне плаття. Мені не показує — всі гардероби вже обрив, — усміхається Олександр. — Алінині батьки у весілля вклали до 15 тисяч гривень. Приблизно стільки ж і мої.

Олександр працює оператором із видобування нафти й газу в нафтогазовидобувній компанії. Аліна — оператором в універсамі "Полтава". Вона купила собі білу сукню за 1650 грн. Ще 400 грн сплатила за двошарову фату з камінням. Повністю вбрання обійшлося у 4 тис. грн. Нареченому придбали білий костюм за 650 грн. За обручки з білого золота з викарбуваною датою та власними іменами молодята виклали 2100 грн.

— Заяву подали ще 3 березня. Боялися, що не встигнемо. Бо чули, що того року на 7.07.07 було багато шлюбів, — згадує Аліна. За бронювання дати й конкретного часу реєстрації шлюбу заплатили 18 грн. За урочисту реєстрацію з живою музикою та послугами фотографа — 185 грн.

Батюшка запитав, чи будуть викрадати

— Нам повезло, що натрапили на хорошу тамаду. Її чоловік для нас фотографуватиме і зніматиме на відео. Друзі — гратимуть і співатимуть. За все вони візьмуть з нас 4 тисячі гривень. А так лише фотограф бере 600 гривень, — обурюється Олександр Попович, 21 рік. — Найбільше проблем із машинами. Почали дзвонити у фірми, що дають напрокат на весілля. За годину проїзду на лімузині беруть 600 гривень. За інші машини — "нісан", "лексус", "шкода" — 200–300 гривень. Коли дізналися, що треба машину на 8 серпня — затребували удвічі більшу суму. Так ми попросили повозити своїх знайомих. Я їхатиму на шестисотому "мерсі", а Аліна — на "шевроле". Оплатимо тільки бензин.

На весілля Аліна пішла з букетом із 21 троянди — такий подарунок коханий зробив їй уперше на випускному в Полтавському газорозвідувальному технікумі. Там вони обоє навчалися. Одна троянда в Полтавських квіткових магазинах коштує 10–20 грн.

— Гулятимемо у селі Ставкове Зінківського району — Саша звідти родом. Там є недорога й класна кафешка — все під "євро" й беруть лише 100 гривень з людини. А в Полтаві просять 150–200 гривень з людини плюс оренда. Та ще й нарізку на столи треба самим робити і напої окремо докупляти, — розказує Аліна. — Ми запросили 50 чоловік — в основному родичі.

Сьогодні в Полтаві офіційно зареєструють 69 шлюбів. Найбільше пар розпишуть у центральному РАЦСі. Одружуватимуться одразу в двох місцях — у приміщенні на вул. Жовтневій та в ґалереї мистецтв.

— Вирішили розділити реєстрації на два приміщення, бо такого напливу ще ніколи не було. Минулого року 7.07 забажали одружитися 56 пар, — розповідає заступник начальника центрального відділу РАЦС Тетяна Водяник. — Розписуватимемо з восьмої ранку до четвертої вечора.

Урочиста реєстрація у приміщенні центрального РАЦСу коштує 133 грн. У Галереї мистецтв дорожче — 178,6 грн. Там збільшили плату через оренду приміщення. У районних РАЦСах урочисто розпишуть за 114 грн. Скорочена реєстрація коштує 68,4 грн.

Арку з живих квітів молодятам встановлять за 400 гривень

Майже рік тому в Полтаві по вул. Фрунзе відкрилася весільна дизайн-студія "Лав сторі". Вона займається організацією весіль — замовляє приміщення для свята, тамаду, перукарів, візажистів, прикрашає машини та бенкетні зали квітами, продає весільні сукні та аксесуари.
— Ми влаштовуємо весілля людям, у яких немає часу на їх організацію, — пояснює директор студії Тетяна Яковенко. — Люди ще не звикли до такої послуги. Щоб влаштувати весілля треба звертатися до нас хоча б за тиждень.
За час існування студія організувала близько 50 весіль.
— Узимку ми влаштовували весілля в американському стилі, — розповідає Тетяна Федорівна. — Американець одружувався на полтавці. У них було троє дружок і троє дружків.
Замовити в студії арку із живих квітів, яку встановлюють при вході в бенкетний зал, коштує 400 грн. Букет на стіл нареченим — від 250 грн. Букет нареченої — від 150 грн. Стільки ж коштує прикрасити машину живими квітами. Штучними — 50 гривень. Сукні напрокат дають за 900 грн і до 3 тис. За послуги тамади платять від 700 грн. Стільки ж — за фотографа. Відеооператор бере від 1 тис. грн.

Юлія МІХНО

Зараз ви читаєте новину «Олександр і Аліна Поповичі витратили на весілля 30 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути