четвер, 03 липня 2008 18:32

Оксана Мельник за два дні вилікувалася від гіпертонії

Автор: фото: Валентина ІЩЕНКО
  Лікар—мануальний терапевт Валерій Сафронов із центру сім’ї ”Родинний дім” вправляє хребці пацієнтці. Від зміщення хребців хребта виникає багато захворювань
Лікар—мануальний терапевт Валерій Сафронов із центру сім’ї ”Родинний дім” вправляє хребці пацієнтці. Від зміщення хребців хребта виникає багато захворювань

28-річна Оксана Мельник із Полтави 5 років страждала на вегето-судинну дистонію. У неї паморочилася й боліла голова, постійно підвищувався тиск.

— Було посиджу півдня на роботі й просто засинаю, наче пропахала цілий день. Дуже боліла спина, — пригадує жінка. Вона працює бухгалтером в одній із полтавських фірм. — Була на прийомах і в терапевтів, і в невропатологів. Казали, що це захворювання важко лікується. А тоді мені підказали перевіритись у мануальних терапевтів. Я звернулася в полтавський центр сім"ї "Родинний дім".

Після двох сеансів у лікарів "Родинного дому" в жінки поступово зник головний біль і нормалізувався тиск.

— Спершу мені вправляли хребці, а тоді спеціальним апаратом робили вібромасаж, — розповідає жінка.

Вегето-судинна дистонія — це недостатнє, утруднене кровопостачання судин головного мозку.

— Часто воно виникає через перевантаження хребта чи суглобів, які призводять до зміщення хребців. На суглобах з"являються набряки й запалення, — пояснює мануальний терапевт клініки Валерій Сафронов, 57 років. — Болі в голові, колінах чи ліктях люди рідко пов"язують із порушеннями в роботі хребта. Роблять уколи в суглоб, проводять фізіотерапевтичні процедури. Це все одно що зажати палець у дверях — замість того, щоб вийняти, починають його лікувати. Саме в хребті дуже часто треба шукати першопричину багатьох діагнозів.

Мануальна терапія спрямована на відновлення рухливості хребців у хребті та його дрібних суглобах.

— Така терапія ефективна на ранніх стадіях захворювання. Багато людей  рятуються самотужки — роблять мазі, п"ють відвари з трав, щоб вигнати "солі" з суглобів, — каже Сафронов. — А потрібна лише корекція хребців. Недавно до мене приходила жінка, що мучилася болями в копчику та внизу живота. Вона лікувалася вже і в Києві, і в Харкові. Перевіряли і статеві органи, і пряму кишку. Ставили діагнози геморой, запалення статевих органів. А причина була в зміщенні хребців попереку.

Центр сім"ї "Родинний дім" у Полтаві відкрили 10 років тому. Мануальну терапію в ньому проводить лікар Валерій Сафронов із своїм сином Денисом.

— Я сам двадцять років тому звернув собі шию. Грав із друзями в баскетбол і невдачно впав на спину, — пригадує Валерій Іванович. — Були сильні болі, рука постійно німіла, шию не міг повернути, півроку носив спеціальний ошийник. Лежав у Києві на лікуванні, та там пігулками й уколами лише біль на деякий час знімали. Я тоді працював у хірургічному відділенні полтавського військового шпиталю. А в терапевтичному лежав радіоінженер за освітою з Ніжина. Знайомі привели його до мене. Він одразу: "Лягай на підлогу". І давай давити хребці на спині. Вони як захрустіли, що я від болю свідомість утратив.

Такі процедури чоловік робив Сафронову двічі на день протягом двох тижнів.

— Моя шия стала на місце. Тоді я зрозумів силу мануальної терапії. Об"їздив усіх відомих костоправів та цілителів, — каже Сафронов. — Учився в Миколи Касьяна та в інституті удосконалення лікарів у Києві. Згодом сам почав практикувати.

Зараз ви читаєте новину «Оксана Мельник за два дні вилікувалася від гіпертонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути