понеділок, 01 вересня 2008 18:47

Обласна дитяча бібліотека не хоче бути філіалом

У п"ятницю у Полтаві провели громадські слухання щодо будівлі обласної дитячої бібліотеки ім. Панаса Мирного.

У судах п"ять років намагаються вирішити проблему власника приміщення на першому поверсі по вул. Гагаріна, 5. Останніми його викупили підприємці О. Павлюченко, О. Буянкін і Ю. Худяк. 15 липня цього року за сприяння Державної виконавчої служби вони виселили дитячий заклад із приміщення.

— Зараз ми переїхали в обласну наукову бібліотеку, — каже директор Леонід Чобітько. — За висновком Інституту містобудування, на виділеній площі в 300 квадратних метрів можна розмістити 20 тисяч книг. Ми вже завезли 40 тисяч. А ще 10 тисяч лежать у мішках у старому приміщенні.

Прес-служба облдержадміністрації повідомила, що бібліотеку переселять у будівлю по вул. Шевченка. Колектив матиме власні окремі приміщення.

— Це навчальний корпус технікуму харчових технологій на розі вулиць Шевченка і Ватутіна. Місце глухе, але на крайній випадок хай би воно було, — погоджується Чобітько. — Так технікум уже рік за нього судиться і не збирається віддавати.

Володимир Бойко, помічник народного депутата України Олеся Донія, вирішення проблеми вбачає у зміні позовних вимог:

— Ви до цього часу оскаржували право власності. І ніхто не оскаржив саме свідоцтво на право власності, видане міською радою об"єднанню "Полтаваоблагробуд", коли в Україні почалася приватизація.

Заступник мера Полтави Лариса Семеняга повідомила, що міська влада пропонувала забрати дитячу бібліотеку до міської централізованої бібліотечної системи і надати відповідне приміщення:

— Але директор відмовився. Бо тоді вони втратять статус обласної бібліотеки. А це менше фінансування, зарплати. Про що ми говоримо: про дітей, книжки чи гроші та власний піар?

Зараз ви читаєте новину «Обласна дитяча бібліотека не хоче бути філіалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути