четвер, 02 грудня 2010 18:35

Новий мер наказав вкрутити лампочки у міськраді

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Мер Олександр Мамай у робочому кабінеті
Мер Олександр Мамай у робочому кабінеті

Міський голова Полтави 42-річний Олександр Мамай досі не в'їхав у свій робочий кабінет. Ремонт у ньому триватиме ще кілька тижнів. Він устиг обійти всю міську раду та дати розпорядження.

У вівторок о 14.00 Олександр Мамай повертається з обіду. Традиційно обідає вдома.

— У мене дружина гарно готує. Та й просто приємно мені вдома обідати, — розповідає. — Є можливість із родиною поспілкуватися, бо майже не бачимося.

У фойє міськради мера перестріває літня відвідувачка. Уважно вислуховує її. Показує, де розміщений відділ, який працює зі зверненнями громадян. Швидко збігає сходами на другий поверх.

— У міській раді, доки не став мером, майже не був, — розказує. — Правда, тричі довелося побувати на першому поверсі, коли реєструвався кандидатом у мери. На другий піднявся лише після оголошення офіційних результатів.

Веде до свого кабінету. Тепер там ремонт. Робітники шпаклюють стіни.

— Оце все, що від колишнього мера залишилося, — показує рукою на стіл, накритий прозорою плівкою. — Меблі вивезли, проводи пообрізали. Що могли найгірше — зробили. Коли я сюди зайшов 5 листопада після оголошення офіційних результатів, Матковський сидів ось за цим столом. Поставив мене до відома, що меблі його власні й він їх забрав. Я змовчав, бо це його право. Але якщо закінчиться моя каденція, обіцяю залишити меблі наступнику. Ми з Матковським люди з бізнесу. Для кожного ціна цих меблів не така вже й велика, щоб не залишити їх у спадок. Я б міг і перекупити, якби хоч запропонував.

Сподівається, що ремонт у кабінеті закінчать за кілька тижнів.

— Сказав, аби хоч шпалери переклеїли, щоб відвідувачів не соромно було приймати, — розповідає Олександр Федорович. — Якогось ремонту супер-євро мені не потрібно. Щоб було приємно та зручно.

Тепер працює в кабінеті керуючого справами. Він навпроти мерівського. У кімнаті обмаль меблів. Стоїть стіл, стілець, телефон.

— Я до таких спартанських умов нормально ставлюся, — усміхається. — Приймаю людей тут. Стіл чистий, бо всю пошту вже розібрав.

Зауважує, освячувати відремонтоване робоче місце не планує.

— Я віруючий, але попередні свої кабінети не освячував. Тому й цей не стану. Та й взагалі я людина не кабінетна, а вільна. У приміщенні буду тільки з людьми спілкуватися. Мені приємніше в місті бути. Бачити, що де робиться.

За нового мера в коридорах міської ради вкрутили лампочки. Раніше було темно.

— Це моє розпорядження, — каже Мамай. — Хай ми за світло на якусь тисячу дорожче заплатимо, але ж хочеться, щоб людям зручно було працювати, та й відвідувачам міської ради так комфортніше.

Зауважує, у кабінетах посадовців нічого не змінюватимуть. Каже, люди так звикли працювати. Нових порядків у міській раді встановлювати також не планує.

— Я краще в місті порядок наводитиму, а не у виконкомі.

Працюватиме Мамай з новою секретаркою. Попередня, Анна Лактіонова, одразу після виборів звільнилася.

— У мене секретарем працює сестра дружини, — говорить Олександр Федорович. — Вона досвідчений працівник. Тривалий час була секретарем у головного лікаря четвертої лікарні Леоніда Куроєдова.

Мер стверджує, що вже понад 15 років працює без вихідних.

— У мене людей сьогодні так мало на прийом, бо з багатьма зустрівся в суботу та неділю, — говорить Олександр Мамай. — Приймаю їх у приміщенні громадського об'єднання "Наш дім — Полтава". Звик працювати на вихідних. Для мене найкращий відпочинок — добре виспатися.

Побився об заклад і виграв авто та дві поїздки

Перед виборами Олександр Мамай побився об заклад, що стане мером Полтави. У друга виграв 21-шу "волгу".

— Товариш хотів мені її подарувати, але я захотів виграти її у спорі, — каже Олександр Федорович. — Зараз "волга" стоїть у мене в дворі.

Теперішній голова Київської райради Полтави Олександр Тарашевський проспорив йому три дводенні відпочинки на своїй яхті в Севастополі. А депутат міськради Віктор Горяєв забезпечить Мамаю два безкоштовні перебування по три дні в Москві.

Зараз ви читаєте новину «Новий мер наказав вкрутити лампочки у міськраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути