середа, 14 листопада 2007 17:33

Найвищу зарплатню отримують фінансисти

Щомісяця працездатний житель Полтави в середньому отримує 1321 грн офіційної зарплатні. Такі дані Головного управління статистики області.

— Найлегший спосіб швидко підзаробити — це піти на будівництво, — каже випускник університету споживчої кооперації Олексій Середа, 22 роки. — Якщо робота одноразова й важка, наприклад, меблі виносити чи бетон тягати, то за це платять близько 100 гривень. Якщо піти працювати підсобником, за день дадуть 75. Та це відносно, бо заробіток у конверті, — хто скільки дасть.

На Полтавщині найвищу офіційну зарплатню отримують спеціалісти фінансової галузі — 2011 грн, будівельники — 1912 та працівники наземного транспорту — 1487 грн. Найнижчу — працівники пошти і зв"язку — 908 грн та сфери сільського господарства — 822 грн.

— Підсобникам плачу щонайменше півтори тисячі гривень на місяць, — говорить виконроб приватного будівництва в мікрорайоні Шилівка, що в Полтаві. Імені та прізвища називати не хоче. — Найбільше отримують каменщики — 4000 на місяць. Але щоб отримувати такі гроші, потрібно дуже тяжко працювати та бути кращим у своїй справі.

Середня офіційна зарплатня в Україні становить 1421 грн. У Києві — 2374. Найнижча, 1098 грн, — у Волинській та Хмельницькій областях.

Зараз ви читаєте новину «Найвищу зарплатню отримують фінансисти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути