Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 18:45

На сувенірах щомісяця вторговують 30 тисяч гривень

36 років при Миргородському лісгоспі працює цех із виготовлення дерев"яних сувенірів. У ньому з осики роблять матрьошок, діжечки для круп, вази, скарбнички, цукерниці, підставки для олівців та ручок. За місяць продають виробів на 30 тис. грн.

— До Нового року ми виготовили партію гномиків, до Пасхи — писанки, — розповідає майстер сувенірного цеху Зінаїда Калініченко, 54 роки. — У цьому році почали випускати бар"єри для кінного спорту. Нещодавно в нас їх купили представники Чутівського кінного заводу та племзаводу "Акманай" із Запоріжжя.

Мгарський монастир постійно купує діжечки. У них ченці продають освячений мед. Багато виробів беруть курортники. Щотижня їх буває до 50 осіб.

— Спочатку над деревом працюють токарі, верстатники. Потім напівфабрикат сушать до трьох тижнів. Далі шліфують, покривають клеєм, розведеним із водою. Після цього наносять фон і візерунок, — пояснює 36-річна художниця Вікторія Штурлак. — Розписують аквареллю і покривають безколірним лаком.

45-річний Михайло Косован із Червоногвардійського, що в Криму, купує три шкатулки з орнаментом із калини.

— Хочу подарувати батькам на пам"ять. Я ще й бочонок вибрав. Повезу дідові. Він займається пасікою, буде йому подарунок, — каже чоловік.

Зараз ви читаєте новину «На сувенірах щомісяця вторговують 30 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути