Ексклюзиви
вівторок, 22 липня 2008 18:25

На шкільних базарах ціни однакові з магазинними

Автор: фото: Олена ЛУЦЕНКО
  Продавець 35-річна Ірина (ліворуч) розвішує шкільні форми, які коштують 120–200 гривень. Намет поставили на шкільному базарі біля ЦУМу в Полтаві
Продавець 35-річна Ірина (ліворуч) розвішує шкільні форми, які коштують 120–200 гривень. Намет поставили на шкільному базарі біля ЦУМу в Полтаві

Із понеділка у Полтаві запрацювали шкільні базари. Канцтовари, форми та шкільне приладдя винесли на продаж по вул. Жовтневій біля ЦУМу, на ринках Левада й  Алмазний. У вівторок — на площі перед Центральним ринком. Торгуватимуть вони щодня з 9.00 до 18.00 до 7 вересня.

На базарі біля ЦУМу першого дня покупців мало. Деякі перехожі звертають у бік лотків, цікавляться цінами й прямують далі. До палатки зі шкільними формами підходить 33-річна полтавка Наталія із донькою Настею, 10 років.

— Таке все нещасне, — жінка роздивляється шкільну форму й іде далі. — Дитина чотири роки ходила у формі, яку ми пошили в Будинку побуту. Тепер шукаємо нову. Ціни нормальні, але хоч би якості відповідали.

Костюми для хлопців і дівчат тут продають за 120–200 грн. Пошиті переважно із напіввовни. Завезені з Хмельниччини, а також із Польщі.

У наметі напроти вивісили переважно дівчачі форми та блузки із приватної київської фабрики.

— Ми з ними чотири роки вже співпрацюємо, — каже власниця точки Ма-рія Сорокова, 52 роки. — Цього року з"явилися нові моделі. Модні форми зі вставками тканин у клітинку. В одному комплекті зібрана спідниця, брюки й піджак або сарафан і піджак. Для хлопців завезли класичні брючні костюми.

Жінка каже, що є попит на класичні білі сорочки для дівчат.

— Одні пошиті з натуральної тканини, інші — з синтетики. Другі я б не купувала, — показує блузку із мереживним комірцем. — Та на перший дзвоник батьки беруть усе нарядне, на матеріал не дивляться. Лише на щодень вибирають бавовняні сорочки.

46-річна Ніна Полапа біля ЦУМу виставила дві палатки із сумками та заплічниками. Рюкзаки київської фірми "Дербі", харківських "Бегленд" і "Доллі", сумки завезені з Польщі.

— Сумки й рюкзаки всі фабричні, китайських тут нема, — запевняє продавчиня. Демонструє рюкзак за 105 грн. — Рюкзаки всі з ортопедичною спинкою. Лямочки зроблені майкою, вшитий силікон, щоб дитині було зручно. Уся вага рівномірно розподіляється по спині, на плечі не давить. Дешевші з поліестеровими вставками на спинці.

На сумки й заплічники дають 30-денну гарантію. Ніна Полапа каже, що з претензіями можна звертатися в "Торговий дім" на вул. Фрунзе до відділу сумок.

— Ціни вищі цього року на всі товари. Якщо раніше зошит на 48 листків коштував дві гривні, то зараз — два п"ятдесят. Зошити на ринок переважно завезені з полтавського оптового папірторгу, — розказує реалізатор Юлія Якименко.

Більшість реалізаторів на шкільних ринках мають і точки в магазинах, торговельних центрах. Ціни на базарах і в крамницях однакові.

Вартість товарів на шкільному базарі біля ЦУМу в Полтаві, грн

Зошити на 12 аркушів    0,8–1,15
Зошити на 18 аркушів    1–1,3
Зошити на 24 аркуші    1,3
Зошити на 36 аркушів    1,7–2,2
Зошити на 48 аркушів    2–3
Щоденники    14
Пенали    11–36,5
Альбоми для малювання    5,8–7
Рюкзаки    80–150
Жіночі сумки    70–120
Чоловічі сумки    55–105
Форми для дівчат, "трійки"    120–250
Костюми для хлопців    120–230
Блузки    95

Зараз ви читаєте новину «На шкільних базарах ціни однакові з магазинними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути