Ексклюзиви
середа, 15 жовтня 2008 19:03

На індійському святі пригощали 200-кілограмовим тортом

Минулої суботи в міському Будинку культури в Полтаві відбулося свято Солодкої гори. У цей день його традиційно святкують в Індії. Захід організували представники центрів ведичної культури Полтави, Харкова, Дніпропетровська.

У залі Будинку культури немає вільних місць. У холі стоять прилавки з індійськими прикрасами, філософськими книгами й атрибутикою. Охочим роблять боді-арт на обличчі. Усюди палять ароматичні палички.

На сцені колективи, вбрані в індійські костюми, співають пісні. Постійно вигукують "Харе Кришна". Танцюють індійські танці.

Дніпропетровський молодіжний езотеричний театр "Таттва" показав виставу за мотивами давньоіндійського епосу "Рамаяна".

Після кожного виступу проводять музичні й танцювальні конкурси. Три хлопці на сцені показують вправи з йоги.

До центру залу виносять 200-кілограмовий торт. Він прикрашений живими квітами, виноградом, скибками апельсинів і яскравою присипкою. Глядачі обходять круг нього. За віруванням, кожному, хто це зробить, щаститиме протягом року. Торт безплатно роздають глядачам.

За індійською легендою, люди з давніх часів залишали свої дари, переважно солодощі, богові Кришні. Через це на них розгнівався злий бог Шива. В Індії стався потоп. Індусам вдалося врятуватися за горою солодощів. Із того часу щороку 11 жовтня символічно возвеличують Кришну святом Солодкої гори.

Зараз ви читаєте новину «На індійському святі пригощали 200-кілограмовим тортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути