Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2007 07:02

На диван Олесандра Пшеничного впала стеля

Автор: фото: Олена КІБЛИЦЬКА
  Полтавець Олександр Пшеничний показує обвалену стелю в своїй квартирі в центрі міста. На горищі стояло корито, в яке з дірявого даху стікала вода
Полтавець Олександр Пшеничний показує обвалену стелю в своїй квартирі в центрі міста. На горищі стояло корито, в яке з дірявого даху стікала вода

Шматок стелі рухнув минулої п"ятниці на диван у квартирі 76-річного полтавця Олександра Пшеничного. Поверх уламків упало й корито з водою, в яке на горищі з дірявого даху стікала дощова вода.

Олександр і Алла Пшеничні 50 років живуть у трикімнатній квартирі в центрі Полтави на вул. Куйбишева, 14/16. На їхній пам"яті будинок-сталінку жодного разу не ремонтували. У коридорі тхне цвілим. Стоїть чийсь старий диван, шафа. Стеля вкрита чорною павутиною. Із неї звисають старі дроти, на яких подекуди є лампочки. На другому поверсі п"ять квартир і один спільний туалет.

Із Пшеничними живе донька господаря 43-річна Ірина та її син. За кілька секунд перед падінням стелі Ірина підвелася з дивана й перейшла в іншу кімнату дивитися телевізор.

— Вона в сорочці родилася. Могли б сьогодні їсти коржі на її похороні, — Олександр Андрійович показує кімнату, з якої повиносили меблі.

Над правим кутком біля вікна в стелі прямокутний отвір 1х3 м. Через нього видно дірявий шифер. У дощ з даху тече вода.

— Тут диван і гардероб стояли, то пару раз шматки штукатурки падали, — веде далі чоловік. — Ми в ЖЕК сто раз зверталися, пісьмо меру Матковському і в облдержадміністрацію писали. Усе марно. Я, як був молодший, лазив на кришу, щось там міняв. А тепер туди не лазю, бо мав два сердечні приступи.

У коридорі зустрічаю сусідку Пшеничних Ларису. Вона живе в двокімнатній квартирі з чоловіком та донькою.

— На стелі попіднімалися шпалери, стіни в патьоках, — заводить до своєї квартири. — Як тільки дощ, оце тазіки й каструлі в хаті стоять. Ми вже із ЖЕКом судилися за ремонт. Поки що одні обєщанія.

Лариса із чоловіком хотіли продати квартиру. Помешкання на 64 кв. м оцінили в $50 тис.

— За ці гроші можна купити хорошу двохкомнатну квартіру. Та хто ж у нас возьме, як тут отаке, та й проводка погана. Її стільки років, як і дому. Та ще й туалєт общий.

У ЖЕДі "Будівельник" Пшеничному сказали, що на ремонт квартири грошей немає.

— А ви питали, скільки вони заборгували? — обурюється один із працівників, який не називається. — Борг шести квартир — вісім тисяч гривень. Щоб заробити дірку, треба шість тисяч гривень. Вони їх нам десять год віддаватимуть. А туди треба шукать длінні балки.

Керівництво "Будівельника" звернулося до обласної та міської рад із проханням створити комісію, яка вирішила б долю аварійного будинку.

Зараз ви читаєте новину «На диван Олесандра Пшеничного впала стеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути