Ексклюзиви
вівторок, 29 липня 2008 17:36

Молодята перед РАЦСом сідають на лавочку закоханих

Автор: фото: Еліна СЕРГАЧОВА
  Ольга та Віктор Михайлики першими перед РАЦСом у Комсомольську сіли на ”Лавку Амура”. Молодята кажуть, започаткували в місті нову традицію. Тепер перед одруженням, аби сімейне життя було щасливим, наречені на хвилину сідатимуть на цю лавочку
Ольга та Віктор Михайлики першими перед РАЦСом у Комсомольську сіли на ”Лавку Амура”. Молодята кажуть, започаткували в місті нову традицію. Тепер перед одруженням, аби сімейне життя було щасливим, наречені на хвилину сідатимуть на цю лавочку

У Комсомольську 18 липня біля центральної бібліотеки та РАЦСу встановили скульптури "Сови розумниці", "Маляти в капусті" та "Лавку Амура". Їх вигадали місцеві школярі. Торік у січні в місті оголосили конкурс ескізів дитячої скульптури. Зі 150 робіт журі обрало три.

"Лавку Амура" місцеві назвали "лавочкою закоханих". Вона зроблена в натуральну величину. На спинці та на сидінні — подушки у формі сердець. Поряд — дві пари домашніх шльопанців — чоловічі та жіночі. На спинці сидить Амур із луком і стрілами. Збоку фігура гнома з ключем у руках. Автор ескізу — учень місцевої художньої школи 14-річний Ян Комігуєв.

— Я придумав, що на цю лавку перед одруженням повинні сісти жених та наречена. Посидіти, щоб бути в майбутньому щасливими, — розповідає хлопець.

Одразу, коли він на відкритті перерізає на лавці червону стрічку, на неї сідають молодята Ольга та Віктор Михайлики. Зі сміхом пробують взутися у скульптурні шльопанці.

— Нам дуже приємно, що ми дали початок цій хорошій традиції, — говорить наречена Ольга. — Хай тепер усі закохані, які йдуть до РАЦСу, на хвилинку присідають на цій лавочці.

Скульптуру "Сови-розумниці" з книжкою в руках поставили біля центральної бібліотеки. Її вигадала 12-річна Яна Зав"ялова.

— Я намалювала малюнок і навіть не думала, що вийде так гарно, — ділиться дівчина. — Моя сова показує дітям, щоб бути розумними — треба багато читати.

"Маля в капусті" 8-річної Катерини Сідько теж поставили біля РАЦСу.

— У мене багато братиків. Я дуже їх люблю. Дітей маленьких люблю, — пояснює Катерина. — Намалювала такий малюнок.

На конкурс представили 150 робіт дітей віком від 8 до 17 років. Обрали дев"ять ескізів. За ними пообіцяли виготовити скульптури та встановити на вулицях Комсомольська. Поки що зробили три. Перше місце посіли двоє — 8-річний Богдан Безлуцький та Ольга Зілінська. Хлопець запропонував поставити пам"ятник коту Леопольду. Усі, хто посварився, повинні біля нього миритися. Ольга намалювала скульптуру "Восьминога-зростоміра". Переможці отримали по 500 грн. Автори решти сімох кращих робіт — премії від 100 до 300 грн.

Працював за дитячими ескізами місцевий скульптор Олег Рябо. Спочатку зробив менші за величиною роботи. Скульптури-переможці — кота Леопольда та "Восьминогу-зростоміру" виготовлять та встановлять у Комсомольську протягом року.

Конкурс дитячих скульптур у місті оголосив Клуб почесних громадян Комсомольська. Його члени мають найбільші досягнення перед містом. Нині в ньому 10 осіб. Такий проект обійшовся клубу в 30 тис. грн.

На кожній скульптурі зазначили ім"я дитини-автора.

Зараз ви читаєте новину «Молодята перед РАЦСом сідають на лавочку закоханих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути