Ексклюзиви
четвер, 21 серпня 2008 20:23

Медсестра торгувала героїном

Полтавські міліціонери 13 серпня затримали шістьох людей, які торгували наркотиками в області. Вилучили героїну та опію на 2 млн грн. Із затриманих — п"ять жінок та чоловік. За збут наркотиків в особливо великих розмірах їх можуть засудити на строк від 8 до 12 років. У міліції кажуть, це вперше в регіоні вилучили наркотиків на таку суму.

— Ми знали, що є така група злочинців, — розповідає начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласної міліції Анатолій Кудин. — Шукали можливості до них підступитися. Для цього наші працівники провели три оперативні закупки наркотиків на 13 тисяч гривень.

Кудин додає, наркотики міліціонери купували в Полтаві на вул. Чапаєва. Під час останньої оперативної закупівлі жінка на "опелі" продала працівникові міліції 40 г героїну. Згодом з"ясували, що це медсестра районної лікарні  Кобеляків. У групі злочинців 40-річна жінка була наркокур"єром — розвозила наркотики до точок збуту.

— Збирали мак по полях. Потім варили опій дві циганки з Кременчука. У банді були також чоловік та жінка з Полтави, — розповідає міліціонер.

Після того, як затримали жінку з героїном, працівники міліції обшукали десять квартир. Знайшли 8 кг макової соломки, 4,5 л концентрованого екстракту опію, майже кілограм речовини для виготовлення ширки, 2 л останньої, 47 г героїну.

— На чорному ринку вилучені наркотики коштують 2 мільйони гривень, — продовжує Кудин. — Героїн полтавські правоохоронці виявили вперше в області. Його грам у накроділків коштує 100 гривень. За стільки ж  віддають і ширку.

Нині вилучений товар на експертизі. Згодом його передадуть до сховища для наркотиків обласної міліції. Коли суд винесе вирок, публічно спалять.

Банду наркоторговців міліціонери затримали за добу. В операції брали участь майже 20 правоохоронців.

Нині міліція шукає канали, якими до України та, зокрема на Полтавщину, передавали героїн. Встановлюють адреси, за якими збували наркотики.

— Ще будуть затримання, обшуки, — говорить Анатолій Кудин. — Камери вже заказані.

Зараз ви читаєте новину «Медсестра торгувала героїном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути