четвер, 09 жовтня 2008 18:34

Людям із вадами слуху на боулінг роблять знижку

Автор: фото: Ігор ПАРХОМЕНКО
  Відвідувачка грає в боулінг у клубі ”Турбіна” торгово-розважального центру ”Екватор” у Полтаві
Відвідувачка грає в боулінг у клубі ”Турбіна” торгово-розважального центру ”Екватор” у Полтаві

Із весни цього року люди з вадами слуху в клубі "Турбіна" торгово-розважального центру "Екватор" у Полтаві мають можливість грати в боулінг зі знижкою 25%.

За цей час вони об"єдналися в команду. 7 травня 2008-го посіли друге місце в Першому всеукраїнському любительському чемпіонаті з боулінгу серед глухих. 2 червня в Харкові здобули перемогу на другому любительському чемпіонаті.

— Ми хочемо створити справжню команду. Зареєструвати її та назвати на честь клубу "Турбіна". Хочемо професійно цим займатися. Зараз дізнаємося, які документи нам для цього потрібні, — розповідає учасниця команди Ліна Яловета. — Зареєструватися вирішили після перемоги в Харкові.

Професійно в команді займається сім чоловік, із них дві жінки. Найближчим часом планують провести відбірковий тур серед своїх гравців та взяти участь у Параолімпійських іграх.

— Щоб брати участь в олімпіаді, потрібно набирати 200 очок за гру, а ми поки що набираємо 150, — говорить учасник команди Георгій Яловета. — Для перемоги нам потрібно ще більше тренуватися.

На індивідуальних заняттях навчають усіх охочих

У "Турбіні" люди з вадами слуху тренуються двічі на тиждень у першій половині дня. Із початку жовтня заклад виділив їм тренера. Він навчатиме професійній грі та готуватиме до нових змагань. Вони відбудуться в кінці жовтня у Києві.

У клубі на індивідуальних заняттях боулінгу навчають усіх охочих. Розповідають про історію цього виду спорту, показують правильні позиції кидання кулі, етикету гри тощо. З-поміж полтавських клубів у "Турбіні" найбільша кількість ігрових доріжок — 24.

Окрім боулінгу, у клубі грають на більярді. Тут стоять чотири столи для російського, решта — для американського більярду.

Віднедавна в "Турбіні" щоп"ятниці організовують дискотеки. Вони розпочинаються о 21.00 і тривають до четвертої ранку.


Полтава, вул. Ковпака, 26, торгово-розважальний центр "Екватор", боулінг-клуб "Турбіна", щодня з 11.00 до 4.00.

Зараз ви читаєте новину «Людям із вадами слуху на боулінг роблять знижку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути