Ексклюзиви
четвер, 18 березня 2010 16:22

Люди нарікають на завищені тарифи за тепло

Позаминулої суботи близько сотні миргородців протестували проти високих тарифів на опалення житлових будинків. Направили звернення в антимонопольний комітет, Полтавську обласну раду.

Значні втрати тепла жителі пов"язують із поганою ізоляцією труб. Кажуть, на їхні скарги жеківці пропонують скинутися грошима.

— У будинку за 30 років жодного ремонту не було. Люди справно платили за послуги. Нашими гаманцями хочуть закрити свої негаразди. Через низьку ізоляцію труби гріють підвали приміщень. Туди не можна зайти — спаришся, — обурюється 64-річний миргородець Михайло.

Тариф за тепло по місту 6,94 грн за 1 кв. м площі. Нараховують значно більше. Раніше плата була 140 гривень. У грудні, коли були морози, платити довелося 271 гривню. За січень уже прийшов розрахунок на 491 гривню.

Люди нарікають, системи теплопостачання в будинках розбалансовані. За останні 15 років частина жителів поміняла труби, хтось поставив іноземні батареї. Надходження тепла порушилося.

— Розбалансування системи — то брехня. Є будинки більш утеплені, є менш, є панельні, є цегляні, — пояснює головний інженер "Миргородтеплоенерго" Анатолій Новицький. — Відповідно і тепло тримають по-різному. Цього року використали на 30 відсотків газу більше, ніж у попередні. Люди платять згідно з лічильниками.

"Миргородтеплоенерго" опалює в райцентрі понад 8 тис. квартир.

У Кременчуці минулого тижня близько 70 жителів багатоквартирних будинків мікрорайону Занасип мітингували біля місцевої котельні. Вважають, що тарифи за тепло завищені. Жителі скаржилися на високу температуру в квартирах, що приходиться додатково платити.

Тариф у Кременчуці за опалення складає 6,36 грн. У деяких будинках на Занасипі в лютому він був близько 9 грн.

Зараз ви читаєте новину «Люди нарікають на завищені тарифи за тепло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути