четвер, 28 жовтня 2010 16:35

Лисиці живуть у туалетах та закинутих хатах

Кількість лисиць на Миргородщині удвічі перевищує норму. У селах Черкащани, Великі Сорочинці, Єрки, Ярмаки жителі бачили лисиць. Кажуть, тварини живуть у покинутих хатах і льохах. Їхні нори бачили в туалетах.

— Неконтрольовані хижаки — це загроза виникнення епідемії сказу. Зараз ускладнилася ситуація по лисицях, — пояснює Ігор Толстиков, начальник управління ветмедицини в Миргородському районі. — Минулого тижня сам бачив лисицю прямо в Миргороді на вулиці Сорочинській. Раніше за вбиту лисицю держава платила мисливцю 100 гривень. Тепер це ніяк не заохочується. На сьогодні був один випадок сказу по лисиці.

Нещодавно на сушарці в Ярмаках на людей кинулася куниця. Усі розбігалися в різні боки. Ховалися в автівки, на драбини залазили. Від хижака відбивалися лопатою.

— На металі залишилися глибокі сліди від зубів, — говорить Толстиков. — Днями надійшов аналіз з лабораторії. Куниця не хворіла на сказ.

На вакцинацію диких тварин 38 тис. грн виділила райрада. З літака розкидали 19 тис. доз вакцини з приманкою. Переважно це місця, в які складно потрапити єгерям та мисливцям.

Ветеринари перевірятимуть, чи поїли тварини вакцину.

Зараз ви читаєте новину «Лисиці живуть у туалетах та закинутих хатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути